Tweede Divisie: Excelsior Maassluis pakt thuis belangrijke punten

Excelsior Maassluis deed voor eigen publiek wat het moest doen. Na een 2-1 voorsprong bij rust pakte de ploeg van trainer Dogan Corneille met 4-2 de volle buit tegen Jong FC Volendam.

Tekst: Ton Beije

In deze wedstrijd liep aan Excelsior Maassluis-zijde Gabri Urbanus al na zeven minuten tegen een gele kaart aan van scheidsrechter Gerbert Stegeman. Urbanus had zes minuten later zijn aandeel in de openingstreffer van de gastheren. Hij vond met een lange bal het hoofd van Pieter Langedijk, die doorklopte op Bram Wennekers (foto), die vervolgens de 1-0 op zijn naam bracht.

Verdubbeling

Na dik een half uur was de thuisploeg dicht bij een verdubbeling van de marge. Uit een hoekschop van Nino van den Beemt kopte Bram Wennekers niet in, maar net over het vijandelijke doel. Toch kwam Excelsior Maassluis nog voor de rust op een 2-0 voorsprong. Weer was het een hoekschop van Van den Beemt. Nu kreeg Gabri Urbanus de bal voor de voeten en trof doel: 2-0. De gastheren konden niet met die comfortabele voorsprong aan de thee, want Jong FC Volendam zag kans om op slag van rust terug te komen in de wedstrijd. Givairo Read schoot de bal langs een kansloze Tom Boks: 2-1.

Onzekerheid

Excelsior Maassluis had in het tweede bedrijf slechts zeven minuten nodig om de marge weer op twee treffers te brengen. Een inzet van Pieter Langedijk leek aanvankelijk gestopt te worden door de Volendamse goalie, maar hij liet de bal los en toen was Bram Wennekers er als de kippen bij om de 3-1 aan te tekenen. De wedstrijd was nog niet gelopen, want de bezoekers kwamen slechts zes minuten later weer terug in de wedstrijd. Tayrell Wouter maakte van Tom Boks een geslagen doelman: 3-2. Twee minuten voor tijd maakte wederom Bram Wennekers aan alle onzekerheid een einde en schonk Excelsior Maassluis de drie punten door de 4-2 (en zijn derde treffer) op het scorebord te zetten.