Tweede Divisie: Scheveningen haalt drie kostbare punten binnen

Scheveningen moest het in speelronde 24 opnemen tegen het iets hogergeplaatste FC Lisse. Een wedstrijd die voor Scheveningen van groot belang was om te winnen, waardoor enigszins afstand kon worden genomen van de onderste regionen. Binnen een kwartier werd door goed voetbal al de basis gelegd voor de overwinning. Uiteindelijk gaf het scorebord aan het eind een stand van 2-0 aan.

Tekst: John Carlier      |      Foto’s: Alex Pronk

Vanaf de aftrap werd al onmiddellijk druk gezet, waardoor er een aantal corners werd geforceerd. Gelet op de druk die Scheveningen uitvoerde, kon het niet uitblijven dat er gescoord zou worden.  Het was in eerste instantie Lex Immers die bij corner nummer vijf een niet te missen kans kreeg, maar zijn schot op het allerlaatste moment nog net gekeerd zag worden. Het was uiteindelijk Kevin Gomez-Nieto die vanuit corner zes in de zesde minuut de bal feilloos achter keeper Erik Cummins kopte. Op dat moment een volkomen terechte 1-0 voor Scheveningen.

Druk

Door de druk die Scheveningen aan FC Lisse oplegde werd het zelfs drie minuten later 2-0. Het was Lex Immers die vanaf de middencirkel constateerde dat doelman Erik Cummins te ver voor zijn doel stond en liet vanaf die plek een schot los dat over de keeper ging en in het net tot stilstand kwam. Een verrassende en verdiende 2-0 voorsprong, waardoor Scheveningen vrijuit verder kon spelen en het FC Lisse erg lastig maakte. Het had zelfs in de twintigste minuut 3-0 kunnen staan als het vizier van Mitchell de Vlugt iets zuiverder had gestaan. Weer vanuit een corner, waarbij de bal wel door de verdediging van FC Lisse werd afgeslagen, kwam deze voor de voeten van Mitchell de Vlugt, maar zijn schot ging net langs de voor Scheveningen verkeerde kant van de paal en volkomen buiten bereik van de keeper.

De druk die Scheveningen uitvoerde op de verdediging van FC Lisse had tot gevolg dat het niet in haar spel kon komen en keer op keer kansen werden gecreëerd door Scheveningen. In de vierentwintigste minuut was het weer Lex Immers die vanuit een voorzet van Mehmet Aldogan de kans kreeg om te scoren, maar weer werd zijn schot nog net tot corner verwerkt.

Ongeloofwaardig

Ongeloofwaardig dat Scheveningen zoveel corners forceerde. Een kwartier voor het rustsignaal mocht Scheveningen de negende corner nemen, waaruit Jari de Jong de 3-0 had kunnen scoren maar ook zijn schot ging net naast. Het enige dat FC Lisse daar tegenover kon stellen was ook een corner forceren tien minuten voor het rustsignaal, maar die werd op professionele wijze door de verdediging van Scheveningen afgeslagen. Een terechte en verdiende 2-0 voorsprong bij de rust, die zelfs op basis van de kansen meer had kunnen zijn. Maar deze stand en het spel van Scheveningen gaf hoop op meer in de tweede helft.

Bij aanvang van die tweede helft startte FC Lisse met een wissel. Maxim van der Meer kwam in het veld voor Romano de Jonge. Heel even leek het erop dat FC Lisse met een andere instelling aan de tweede helft was begonnen, want direct bij aanvang liet Enzo Stroo een gevaarlijk schot los, dat maar net naast ging. Scheveningen was hierdoor gewaarschuwd, dat het niet moest verzwakken en nam ook onmiddellijk weer het initiatief. Het was weer Lex Immers die op aangeven van Mehmet Aldogan voor 3-0 had kunnen zorgen, maar zijn kopbal kwam recht in de handen van de keeper.

Lat

Ook in deze tweede helft was het toch weer Scheveningen dat meerdere mogelijkheden kreeg om de score te verhogen. Het was eerst de ingevallen Michael de Niet die van ver buiten het strafschopgebied zijn schot door de lat gekeerd zag worden en in de vijfenzestigste minuut had Mitchell de Vlugt op aangeven van Lex Immers de mogelijkheid om te scoren, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Na deze mogelijkheden werd aan beide kanten gewisseld. FC Lisse bracht Ludcinio Marengo en Remi van Ekeris in het veld en Scheveningen ging verder met Rodny Lopes Cabral.

De wissels brachten geen verandering in het spel. FC Lisse bleef het wel proberen, maar de verdediging van Scheveningen stond als een huis. Geheel onnodig moest Jari de Jong nog wel een gele kaart in ontvangst nemen. Tien minuten voor tijd werd Lex Immers gewisseld, die even daarvoor een bloedneus had opgelopen. Even na deze wissel was het Tim Peters die zijn schot op de lat zag afketsen. In blessuretijd werd nog wel gescoord door invaller Julian Markvoort Bleke, maar zijn treffer werd afgekeurd als gevolg van buitenspel. In de slotminuut had diezelfde Markvoort Bleke weer een mogelijkheid voor de 3-0, maar hij vond een goed ingrijpende keeper op zijn weg.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Bos kon Scheveningen met een opgeheven hoofd het veld afstappen en het goede spel in gedachten meenemen naar de volgende wedstrijden.