Zondag 3D: SVH wint kelderstrijd van Taurus, Voorschoten’97 onderuit

Het degradatieduel tussen SVH en Taurus viel in het voordeel uit van de thuisploeg. SVH heeft daardoor nog hoop om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Voorschoten’97 heeft de punten ook hard nodig, maar kon tegen Roda’46 niet voor een verrassing zorgen.

Tekst: Roland van der Linden          |    Foto’s: Sandra Bol

SVH – Taurus

De thuisploeg was voetballend beter dan de studenten en had een duidelijk overwicht. SVH ging met een 2-0 voorsprong aan de thee dankzij twee treffers van Achmed Assaih. Na de doelwisseling kwam het door blessures geteisterde Taurus terug tot 2-1. Delvin Karjadi nam de aansluitingstreffer voor zijn rekening. SVH had haar antwoord klaar en kwam een minuut later op 3-1. Rayvano van Alphen gooide het duel op slot. Door de 3-1 overwinning heeft SVH nu nog drie punten achterstand op HWD, dat op een elfde positie staat.

Roda’46 – Voorschoten’97

Voorschoten’97 stond binnen 25 minuten al 2-0 achter tegen het sterke Roda’46. Meteen na de tweede treffer sloeg de formatie van trainer Denis Luhulima zelf toe. Wout Adriaanse tekende voor de 2-1 en deze stand bleef tot aan de rust op het bord staan. Meteen na de hervatting kregen de bezoekers de 3-1 om de oren. Voorschoten’97 ging meer risico nemen en creëerde veel gevaar via de 18-jarige Robin de Vries, die voor veel diepgang zorgde en prima voorzetten afgaf. Na de 4-1 van Roda’46 schoot Nicola Nikolic de 4-2 binnen. In het laatste kwartier liep de thuisploeg nog weg naar een 6-2 overwinning.