Vierde Divisie (zo): HBS kan ook tegen Alphense Boys winst niet grijpen

Het wil met HBS niet echt meer vlotten in 2023. Na de nederlaag tegen VKW werd nog wel gewonnen van VOC. De drie wedstrijden daarna tegen sterke opponenten eindigden in 2-2. Ook de wedstrijd tegen Alphense Boys kende dezelfde uitslag.

Tekst: Alex Pronk         |        Foto’s: Aad van der Knaap

HBS had na lange tijd van afwezigheid wederom Jedsel Markes in de gelederen. Na tien minuten aftasten werd Martijn le Congé in het zestienmetergebied neergelegd, maar arbiter Pepijn Helgering liet het spel gewoon doorgaan. Kort daarna kon Jedsel Markes net niet profiteren van balverlies van de bezoekers. Met bijna een kwartier gespeeld werd Markes twintig meter van het doel neergehaald. Uit de vrije trap schoot Niels van Pelt de bal langs de muur en achter doelman Daniël Furtak: 1–0.

Na bijna een half uur op de klok kreeg HBS-doelman Delano Kortstam het even moeilijk na twee missers van zijn verdedigers. Hij kreeg een bal bijna niet onder controle, maar herstelde dit net voordat Stojan Cekic erbij kon komen. HBS gaf de voorsprong voor rust nog bijna weg, maar schoten van Hunkar Sahin en Lars Verzaal misten het doel.

HBS probeerde in het begin van de tweede helft druk te zetten op het doel van Alphense Boys, maar de kansen waren voor de bezoekers. In de 58e minuut was het dan ook raak voor de ploeg van coach Remco Tuinenburg. Na een aantal doelpogingen kon uiteindelijk Hunkar Sahin vanaf de linkerkant de bal fraai in de touwen schieten: 1–1.

Vier minuten later maakte Thomas van Waesberge een handbal in het strafschopgebied en kreeg hiervoor een gele kaart. De strafschop werd door Quinzairo Boasman hard aan de rechterkant van het doel ingeschoten: 1-2. Alphense Boys bleef daarna de aanval zoeken en doelman Kortstam moest een aantal keer redding brengen. Dit noopte HBS-coach Ekrem Kaya tot het doorvoeren van drie wissels om meer stootkracht te brengen.

HBS werd gevaarlijker. Een schot van Brayen Bröcker ging nog over het vijandelijke doel, maar in de 82e minuut was het wel raak. Na een ingooi van invaller Fabian Hilpert kwam de bal uiteindelijk hoog in het vijfmeter gebied waar Alphense Boys doelman Daniël Furtak totaal mistastte. Verdediger Ian Baggerman kon de bal in het lege doel koppen: 2–2.

Vlak voor tijd ontstond nog een opstootje. Twee spelers van HBS en twee spelers van Alphense Boys kregen een gele prent. In de tien minuten blessuretijd drukte HBS Alphense Boys naar achteren, maar kans na kans werd gemist en de stand bleef 2-2.