Vierde Divisie (zo): RKAVV stelt teleur tegen De Zouaven

RKAVV heeft op eigen veld verloren van De Zouaven. Een flinke tegenvaller voor de Leidschendammers die, dankzij andere uitslagen, de schade op de ranglijst beperkt hield. Toch stelde de equipe van trainer Maurizio Ceccuci zwaar teleur met een zeer matige wedstrijd.

Tekst: Jonas Bloemen         |     Foto’s: Franca Dobbe

Het eerste kansje van de wedstrijd was wel voor RKAVV. Een schot van Tom Plezier werd van richting veranderd, waardoor de bal naast het doel vloog. Vervolgens was het vooral De Zouaven dat dreigend werd. De bezoekers uit Grootebroek legden veel meer arbeid op de mat dan RKAVV, wat resulteerde in meerdere kansen. Zo moest doelman Mike Ten Kroode redding brengen op een inzet van Wout Groot en verspeelde even later Rick Spaansen in een drie tegen één situatie de bal.

Toch kwam De Zouaven na een kleine twintig minuten op voorsprong. Jurre Duijn wist een afvallende bal fraai op zijn pantoffel te nemen en schoot raak: 0-1. Zo’n vijf minuten na de openingstreffer liet RKAVV zich ook eens een keer zien. Na een snelle counter kwam de bal voor de voeten van Khashayar Saeb, maar hij raakte de bal verkeerd, waardoor zijn schot niet in het lege doel verdween, maar over. Op slag van rust werd een voorzet van Dion Hooi met de hand weggewerkt door een verdediger van De Zouaven. Vrijwel het gehele sportpark zag deze handsbal, behalve arbiter Velings. Hij negeerde de protesten van RKAVV.

Na rust verving Zakaria Amrani Xavier Akinrinbola. Met de invalbeurt van de buitenspeler ging RKAVV een stuk beter speler. Het drong De Zouaven verder naar achter en het werd dreigender voor het doel van de gasten. Edwin Agyare kon na een fraaie solo tot een schot komen, maar doelman Schooneman wist redding te brengen met zijn been. Hoewel RKAVV zijn tegenstander ver naar achter drukte, bleven echt grote kansen uit. Pas in de absolute slotfase kwam RKAVV dicht bij een doelpunt toen invaller Yani Bouras op de paal kopte. Een doelpunt viel er echter niet meer en dus moest RKAVV haar derde nederlaag van 2023 slikken.

(Klik HIER voor meer foto’s van RKAVV-De Zouaven)