Oefenvoetbal: Telstar O21 te sterk voor ADO Den Haag O21

Afgelopen zaterdag speelde ADO Den Haag O21 een oefenwedstrijd in Velsen tegen Telstar O21. In de Divisie 1 betrof het een inhaalweekend en alleen de wedstrijd tussen NAC Breda O21 tegen De Graafschap O21 (1-1) stond op het programma.

Tekst: Glenn Duijzer

In het team van Telstar stonden, behalve de 16-jarige (O18-speler) Raphael Oyema, ook vier spelers in de basis die de avond ervoor nog op de bank zaten tijdens het KKD duel tussen Telstar en FC Eindhoven (0-1). Eén daarvan kwam daadwerkelijk in actie: Quinten van den Heerik.

In het team van trainer Giovanni Franken stonden vooral de namen van spelers die tijdens de wedstrijden van ADO Den Haag O21 weinig tot niet in actie komen en enkele spelers die op de terugweg zijn van een blessure.

Slordig

De wedstrijd stond onder de leiding van een uitstekend fluitende Yannick Mathieu. ADO Den Haag O21 begon heel slordig aan de wedstrijd en al binnen vier minuten wisten de gastheren dit af te straffen. Quinten van den Heerik wist een bal in de Haagse defensie te onderscheppen en schoof de bal in de uiterste hoek, buiten bereik van doelman Thijmen de Koning: 1-0.

Nog geen vijf minuten later was de stand alweer 1-1, nadat Azeddine Annamousi goed op links doorging en de bal aflegde op Aimane El Karicha. Doelman Shaquille Eendragt kreeg de bal niet onder controle en Onur Demir was er als de kippen bij om de gelijkmaker in te tikken: 1-1.

Foutenfestival

Aan het Haagse foutenfestival kwam maar geen einde of was het door het goede doorjagen van Telstar O21. Feit is dat het na bijna twintig minuten 2-1 voor Telstar O21 werd. Een pass in de Haagse verdediging werd wederom onderschept door aanvoerder Zakaria Fatihi. De Witte Leeuw liep direct door op doelman De Koning en zette de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Wederom had ADO Den Haag O21 binnen enkele minuten op 2-2 kunnen komen, maar aan de lage, hard voorzet van Robyn Esajas wisten zowel Demir als ook Annamousi geen vervolg te geven.

Nog binnen het eerste half uur kwam Telstar O21 nog op een 3-1 voorsprong. Na goed doorjagen van Tim van de Loo en via Achraf Madi en Van den Heerik, eindigde de bal bij Fatihi, die met een bekeken lobje doelman De Koning versloeg: 3-1. De laatste mogelijkheid voor de rust was voor ADO Den Haag O21. Een corner van Esajas werd door Jesse Reinders goed op het doel gekopt, maar doelman Eendragt wist de bal net onder de lat te pakken.

Onhoudbaar

Na de rust werden beide ploegen niet echt gevaarlijk meer, maar wist ADO Den Haag O21 de stand nog wel op 3-2 te brengen. Aan het begin van het Haagse Kwartiertje kwam rechtsback Aiman Achemlal goed door en plaatste de bal op de vrijstaande Sofyan El Hannoudi (foto). Zijn schot was onhoudbaar voor doelman Jesse Vink. Het laatste noemenswaardige feitje was in de laatste minuut een botsing tussen twee spelers waarna de Haagse middenvelder Kaj van Houwelingen enigszins dizzy het veld verliet.

Het was voor beide partijen een goede oefenwedstrijd met een terechte winnaar, die door goed doorjagen de Haagse fouten genadeloos afstrafte.