Halve Maan Cup: Quick (za) bekert verder ten koste van RVC Celeritas

In een spannend duel won Quick op Nieuw Hanenburg verrassend van vierdeklasser RVC Celeritas. De Haagse ploeg bereikte door de overwinning de kwartfinale van de Halve Maan Cup.

Op eigen veld kwam Quick al snel op een 1-0 voorsprong door een treffer van Kees Noorman. RVC Celeritas kreeg diverse kansen om de gelijkmaker te scoren, maar de ploeg van trainer Dennis Young kon de uitstekend keepende Dylan Oosterveer niet passeren, waardoor de rust werd bereikt met de 1-0 nog steeds op het bord.

Druk

In de tweede helft voerden de Rijswijkers de druk op, maar kwam in de 1-0 stand lang geen verandering. Met nog dertien minuten te spelen kwam de terechte gelijkmaker op het bord door een treffer van Joey Klein. De vreugde was van korte duur voor RVC Celeritas. Kort daarna schoot namelijk Tobias van Emst de 2-1 binnen.

Strafschop

RVC Celeritas herpakte zich snel en Vialli Serbony (foto) kon uit een strafschop voor de 2-2 zorgen. Het was nog niet gedaan. In de laatste minuut kon Karel Trappenburg in de rebound Quick naar een 3-2 zege schieten.