Zaalvoetbal: FC Westland geeft voorsprong weg

De zaalvoetballers van FC Westland speelden vrijdagavond in Sporthal Hoge Veld tegen VIOS‘79. De heenwedstrijd in Warmenhuizen werd met 5-4 verloren, nu wist FC Westland een 3-1 voorsprong bij rust niet vast te houden en verloor het uiteindelijk met 4-6.

Tekst: Peter Botman

Voor aanvang namen trainer James Dhanai en coach Naim el Yousfi ruim de tijd om het strijdplan voor de wedstrijd op de uitgebreide selectie over te brengen. Ook maakten zij duidelijk dat winst echt noodzakelijk was omdat voor aanvang al duidelijk was dat mede staartploeg en tegenstander volgende week, Het Vennewater, verrassend gewonnen had.

Laks

Er ontstond de eerste helft een gelijk opgaande strijd waarin FC Westland een aanvankelijke 0-1 achterstand omboog tot een 3-1 voorsprong bij rust door twee treffers van Karam Boukhari (foto) en James Dhanai. FC Westland was door laks optreden voor rust een aantal keer goed weggekomen, maar de weer uitstekend op dreef zijnde keeper Barry Botman hield de ploeg meermalen op de been.

Powerplay

Na rust moest hij echter ook vijfmaal de gang naar het net maken, waardoor de Noord-Hollanders naar 3-6 uitliepen. In die fase was het verschil tussen beide ploegen ook duidelijk zichtbaar. Waar VIOS’79 streed voor elke meter, voor- en achterin, waren diverse FC Westland-spelers diverse momenten niet bij de les en was er een duidelijk gebrek aan inzet waarneembaar. Ook lag het Westlandse tempo in de aanvallen veel te laag, waardoor VIOS’79 zich makkelijk kon hergroeperen en FC Westland moeilijk tot kansen kwam. En als er dan kansen lagen in de omschakeling was de keuze vervolgens slecht. De laatste minuten probeerde FC Westland nog iets door powerplay te spelen. Keeper Barry Botman werd ingewisseld door een speler/keeper. Dit resulteerde in de 4-6 eindstand door een treffer van Mounir Akkabi vrijgespeeld bij de tweede paal.

Beladen

FC Westland moet in de resterende zes wedstrijden uit een ander vaatje tappen anders kan het verblijf in de eerste divisie tot één seizoen beperkt worden. De komende twee wedstrijden zijn dan ook al sleutelduels. Eerst moet het vrijdag naar Heiloo voor het beladen duel met Vennewater en op 17 maart speelt FC Westland thuis tegen Marlène 2. Beide ploegen hebben precies twee punten meer verzameld dan de staartploegen FC Westland en OACN Boys.