Warming-up 4e Divisie (zo): Cesco Agterberg (Westlandia): ,,Het wordt een hele kluif”

Westlandia kwam afgelopen zondag van een koude Kermis thuis. De mannen van trainer Cesco Agterberg (foto) gingen kansloos met 3-0 onderuit bij Heino. Zaterdagavond al speelt Westlandia het thuisduel tegen Be Quick 1887.

Tekst: Ton Beije

Trainer Cesco Agterberg is not amused als hij terugdenkt aan het duel van vorig weekend bij Heino. ,,Dat was een regelrechte schande! Echt een wanprestatie van onze kant, totaal onnodig en echt eigen schuld dikke bult. Een zeer terechte nederlaag.”

Titelkansen

De titelkansen lijken nu voor Westlandia uit zicht en is het zaak om aan te haken naar boven en niet verder weg te zakken. Agterberg: ,,Nou, daar ben ik echt niet bang voor. Dit is de eerste verlies partij van 2023. We moeten nu ook niet doen of we nu helemaal nergens meer voor spelen. De nummer één staat op zes punten. En naar beneden kijk ik nooit. Dat is doemdenken en daar doe ik niet aan. Wat ik wel heb gezegd is, dat we voorlopig eerst even naar onszelf moeten kijken (in de spiegel) en de eerstvolgende wedstrijd laten zien dat afgelopen week een vergissing was. Wedstrijd voor wedstrijd.”

Off-day

Dat moet dan zaterdag op de Hoge Bomen gebeuren, als Be Quick 1887 op bezoek komt. Uit werd met 2-0 verloren, wat weet Agterberg nog van dat duel? ,,Dat was net zo’n off-day als vorige week. Iets minder erg omdat Be Quick wel een betere ploeg heeft dan Heino. Maar het is een fysiek sterke ploeg, die heel vervelend is en de duels niet schuwt. Kortom dat wordt weer een hele kluif.”

Getergd

Agterberg over zijn verwachting van de wedstrijd van zaterdag: ,,Ik verwacht een getergd Westlandia, dat vorige week gaat rechtzetten en ook Be Quick laat zien waartoe het in staat is. Als wij meegaan in hun manier van spelen, dan krijgen we het lastig. Als wij gewoon alles geven en als ploeg doen waar we goed in zijn, dan moeten we de punten thuis kunnen houden.”

Compleet is Westlandia zaterdag niet. Agterberg: ,,Ja we missen Dinand Kuhn en Hidde van de Arend, ook hun gemis was afgelopen weekend goed voelbaar.”

 

 

Lees verder