Warming-up 3e Divisie (zo): Paul van der Zwaan (Quick): ,,We moeten scherp zijn”

Quick was vorig weekend niet bij e les en kreeg bij HSC’21 met liefst 5-0 klop. Een tegenvaller, die komende zondag moet worden goed gemaakt op Nieuw Hanenburg. Dan komt OSS’20 op bezoek, dat al 32 punten heeft verzameld.

Tekst: Ton Beije

Trainer Paul van der Zwaan (foto) van Quick over dat teleurstellende verlies bij HSC’21: ,,Die wedstrijd was inderdaad zeer teleurstellend. We zijn geen moment in de wedstrijd geweest. Konden niet onze wil opleggen en hebben de hele wedstrijd achter de feiten aangehobbeld. Met name het balbezit gedeelte was zwak met veel onnodig en veel te snel balverlies en dan kom je ook verdedigend in de problemen.”

Systeem

,,Mentaal waren we niet in staat daar gedurende de wedstrijd verandering in aan te brengen”, gaat de Quick-trainer verder. ,,We zijn nog wel van systeem gewisseld, maar het leed was eigenlijk al geleden. De manier waarop je een wedstrijd begint is vaak bepalend. Win je in de openingsfase veel dan geeft dat positieve energie die je de hele wedstrijd meeneemt en voelt. Kom je in die fase niet in de wedstrijd, dan geldt vaak het omgekeerde. Wij waren in de beginfase niet overtuigend genoeg in het uitvoeren van de afgesproken manier van spelen. Konden daardoor niet voldoende in de duels komen en kwamen te `zwemmen`. Een teleurstellende conclusie, maar dat is het wel. Als groep hebben we hier uiteraard goed over gesproken. Spelers herkenden en erkenden dit ook en ook wij als staf moeten concluderen blijkbaar vooraf niet de juiste snaar te hebben geraakt.”

Mindset

Zondag is OSS’20 te gast op Nieuw Hanenburg. Belangrijk voor de Haantjes punten te pakken om weg te blijven onderin. En wat herinnert Van der Zwaan zich van de uitwedstrijd, die in 2-2 eindigde? Van der Zwaan: ,,Het is altijd zaak de punten te pakken, zondag is niet anders dan anders. Wij denken niet in de modus van ‘we moeten zondag winnen want anders….’, dat brengt niet de juiste instelling en mindset. We hebben elkaar goed gesproken, hebben deze week goed getraind, willen allemaal iedere wedstrijd winnen en gaan uit van onze eigen speelwijze. Dat is het vertrekpunt en dat is iedere week ons vertrekpunt. Want als is voor angsthazen. Wij weten wat er in potentie bij ons inzit en realiseren ons door afgelopen zondag nog meer wat er nodig is om die potentie effectief te laten worden. Ik heb vol vertrouwen in de kwaliteit, zowel technisch, tactisch, fysiek als mentaal van deze groep. Ook als het een keer niet heeft gelopen zoals we graag willen. OSS’20 is lastig, maar niet onmogelijk, ook uit hebben we zeker de mogelijkheden gehad op drie punten. Dat is dan ook ons uitgangspunt voor aanstaande zondag: met volle overtuiging strijden voor de winst.”

Scherp

Wat verwacht je voor wedstrijd tegen OSS’20? ,,Een wedstrijd waarin OSS ons vrij veel het spel zal willen laten maken om dan vanuit de reactie pijn te willen doen. Wij zullen dus zeer geconcentreerd en scherp moeten zijn”, aldus Van der Zwaan, die weet dat – buiten de geschorste Nabil Haddadi – op dit moment in principe iedereen inzetbaar is.

 

Lees verder