Warming-up 4e Divisie (zo): Ekrem Kahya (HBS): ,,Te veel punten laten liggen”

HBS moest afgelopen zondag punten inleveren. Het op bezoek zijnde Alphense Boys hield de Kraaien op een 2-2 gelijkspel. Zondag gaat HBS op bezoek bij Rohda Raalte, dat destijds op sportpark Craeyenhout fors uithaalde: 0-4. HBS kan zich revancheren.

Tekst: Ton Beije

Dat 2-2 gelijke spel thuis tegen Alphense Boys zinde trainer Ekrem Kahya (foto) geenszins. ,,Ik was en ben behoorlijk teleurgesteld over het vertoonde spel en het resultaat. We begonnen nog wel aardig en kwamen ook op een voorsprong en ik had gedacht dat we weer een stijgende lijn zouden pakken. Na rust kregen we twee ‘te voorkomen’ doelpunten tegen en moesten we alles op alles zetten om de overwinning nog te pakken. We maakten nog de gelijkmaker, maar waren daarna zo gestresst en slordig dat we niet in staat waren op zoek gaan naar de derde goal, die echt wel in de lucht hing.”

Onnodig

De schade viel mee, want ook de concurrenten lieten punten liggen. ,,Dat ook zij punten laten liggen vind ik achteraf pas van belang aan het einde”, zegt trainer Kahya. ,,Feit is dat wij voor ons doen gewoon de afgelopen weken teveel onnodig puntverlies hebben geleden.”

Uitdaging

Dat moet dan zondag gebeuren uit tegen Rohda Raalte, maar dat zal niet meevallen, want bij HBS ging die ploeg er met een 0-4 overwinning vandoor. Kahya: ,,Thuis scoorden zij op cruciale momenten de goals, waardoor wij opboksten tegen een achterstand. Ik moet wel zeggen dat het één van de goede tegenstanders was de afgelopen periode en zal het een zware wedstrijd worden tegen een ploeg, die zelfs meedoet om de bovenste plekken. Ook zijn zij thuis moeilijk te verslaan heb ik begrepen. Wederom een mooie uitdaging. Niets komt je aanwaaien, dus zullen we wederom goed voor de dag moeten komen. Ook wij zijn moeilijk te verslaan …”

Gevecht

Kahya over dat duel van zondag: ,,Zij zullen het gat naar ons willen dichten en wij willen daar blijven. Het zal een gevecht worden, dat wederom op details beslist zal worden. We bereiden ons weer goed voor op deze wedstrijd en zullen tijdens de wedstrijd moeten lezen wat het vraagt om deze door te komen.”

Waar de trainer van HBS wel enthousiast over is, is dat de ziekenboeg leegstroomt. Hij: ,,En spelers worden fitter, alleen zullen we deze twee dagen nog kijken wie we op de lijst kunnen zetten. We gaan sowieso altijd met de gehele groep naar de uitwedstrijden, dat is de kracht van deze ploeg, het collectief.”

 

Lees verder
Net binnen