Warming-up 3e Divisie (zo): Jay Zandbergen: ,,Er zit rek in de groep”

In Noordwijkerhout was VVSB met 3-0 duidelijk een maat te groot voor TOGB. Komende zaterdagmiddag is de return op sportpark het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. TOGB is aan een goede reeks bezig. Na de zege op koploper ADO’20 (6-0) won TOGB ook de uitwedstrijden bij OJC Rosmalen (2-3) en vv Dongen (2-6). Tussen de laatste twee wedstrijden werd voor de Fidus-cup gespeeld en werd Vierde Divisionist Capelle met 3-1 verslagen.

Tekst: Ron Fruining

Voor de verandering speelt TOGB op zaterdagmiddag om 15.00 uur. Tegenstander is de nummer twee van de ranglijst VVSB. Jay Zandbergen keek in Noordwijkerhout geblesseerd toe. Helaas verloor TOGB in de heenwedstrijd niet alleen de punten, maar ook Glenn Zandbergen, die inmiddels volledig hersteld is.

Afgelopen zondag werd duidelijk gewonnen vv Dongen en verkleinden jullie het gat naar nummer vijf UNA naar één punt. Kijken jullie inmiddels omhoog om zo hoog mogelijk te eindigen?

,,Uiteraard kijken wij omhoog. We weten dat er rek zit in de groep. Je probeert je elke week opnieuw te meten met clubs die al jaren op dit niveau actief zijn. Hier leren we van. De eerste seizoenshelft zit erop, dus we hebben tegen iedere tegenstander gespeeld. Op basis hiervan kun je met onze groep verschillende kanten op. Zo kunnen wij meerdere speelstijlen spelen dit seizoen, waarmee we onze tegenstanders weten te verslaan.”

Zaterdagmiddag spelen jullie tegen VVSB, dat tweede staat. Weten jullie waar jullie kansen liggen om de punten thuis te houden?

,,Eén ding dat we in ieder geval weten, is dat wij wat recht hebben te zetten door onze prestatie uit bij VVSB. Ongeacht dat ik VVSB zie als de grote kanshebber voor het kampioenschap, hebben zij ook punten laten liggen. Wij willen op eigen veld ons als team van onze beste kant laten zien. Dan kunnen wij het VVSB ook wel eens heel lastig maken.”

De afgelopen weken scoren jullie zowel tegen de koploper als de hekkensluiter zes keer. Waarom lukt het afronden van kansen nu wel?

,,Je ziet dat we zorgvuldiger zijn en worden in de afronding van kansen. Dat heeft er ook mee te maken, dat we in een bepaalde flow komen. Daarnaast hebben we het vaak met elkaar over gehad wat er beter kon. En het afmaken van de kansen die we krijgen, was één van de belangrijke verbeterpunten die wij onszelf hadden gesteld.”

Ben je niet bang dat de vorm waarin jullie nu steken ertoe zal gaan leiden dat er spelers worden weggehaald?

,,Bang? Nee dat niet. Iedereen heeft duidelijk aangegeven, dat ze bij TOGB willen blijven en alleen voor een aanzienlijke verbetering in sportief opzicht, erover nadenken om een stap te maken. Daar moeten we trots op zijn, als jongens een kans krijgen om nog hoger te kunnen spelen. Die jongens verdienen dat dan en daar komen weer andere talentvolle spelers voor terug, wat ook een compliment aan en de kracht is van onze jeugdopleiding.”

Spelen op zaterdag bracht jullie tot nu niet echt punten. Wat gaan jullie zaterdag anders doen tegen VVSB om de punten te pakken?

,,De wedstrijden die wij op zaterdag speelden, waren voornamelijk ‘s avonds of heel laat in de middag. Dan is er een ander ritme dan we gewend zijn. Nu spelen we “gewoon” om 15.00 uur. De club is als het goed is vol met andere teams, die spelen of hun wedstrijd gespeeld hebben. We hopen dat onze wedstrijd dan ook extra aandacht krijgt en we massaal support krijgen van alle TOGB’ers.”

 

 

 

Lees verder