Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Verlies kwam hard aan”

RKAVV kreeg vorig weekend een enorme domper te verwerken. De ploeg van trainer Maurizio Ceccucci (foto) liet zich op de Kastelenring verrassen door De Zouaven. Dat vertrok zomaar – door een nipte 0-1 overwinning – met de volle buit naar Noord-Holland.

Tekst: Ton Beije

Ook de trainer had er flink de smoor over in, dat het duel tegen De Zouaven niets opleverde. ,,Dit was uiteraard zeer teleurstellend. Ik denk dat het onze slechtste wedstrijd van dit seizoen was.” Door dat verlies is de achterstand op de koppositie nu vier punten. Logisch dat die nederlaag in Leidschendam hard is aangekomen. Ceccucci: ,,Zeg maar behoorlijk hard. We hebben het dinsdag besproken en hopelijk zetten we het tegen Alcides dit weekend recht.”

Lichtpuntje

Toch was er – ondanks het verlies – een lichtpuntje. Ook de concurrenten kwamen niet ongeschonden door het weekend heen. ,,Ja, dat was het enige positieve punt, maar ik vind dat wij in deze vorm even niet moeten denken aan een kampioenschap. Laten we nu eerst maar ons oude niveau hervinden en dan kijken we wel verder”, aldus trainer Maurizio Ceccucci.

Gretig

Zondag wacht zijn ploeg weer een verre trip naar Alcides, dat bij Velsen met 4-0 onderuitging. RKAVV won op eigen veld nipt met 1-0 van Alcides. Wat zegt Ceccucci als hij zich dat duel voor de geest haalt? ,,Een wedstrijd waarin wij, zoals vaker dit seizoen, het na laten om de score uit te breiden. Ik verwacht nu een gretig RKAVV, dat gebrand is op eerherstel.”

RKAVV is – zoals vaker dit seizoen – niet compleet. Ceccucci mist nog een aantal spelers. ,,Maar ik vind het belangrijker om de aandacht te schenken aan de jongens die er wel zijn, want die hebben genoeg kwaliteit om drie punten te kunnen pakken zondag.”

Lees verder