Warming-up zaterdag 1B: Die Haghe-DSO fraai affiche op Ockenburgh

DSO en Die Haghe deden afgelopen weekend goede zaken in de eerste klasse B. DSO won met 2-0 van concurrent VELO, terwijl Die Haghe in Valkenburg (ZH) Valken’68 met 1-3 versloeg. DHC verloor opnieuw met grote cijfers. In Delft keerde HVV met een 0-9 overwinning huiswaarts.

Tekst: Hans Kulk

Dit weekend staat er wederom een topper op het programma. Runner-up Die Haghe (36 punten) ontvangt op eigen veld koploper DSO (37 punten). Marcel Koning (foto) versus Bert de Best. Wie stapt er zaterdagmiddag als winnaar van het veld? Nummer drie VELO kan zich na de nederlaag tegen DSO gaan herpakken tegen Forum Sport, dat in Wateringen op bezoek komt.

Gevarenzone

VUC, dat afgelopen weekend met 4-0 bij Voorschoten’97 verloor, heeft opnieuw een moeilijk duel voor de boeg. Op sportpark Het Kleine Loo hopen de mannen van Rob de Lange Valken’68 te verslaan. De ‘pinguïns’ hebben de punten onderin hard nodig. Datzelfde geldt voor de Koninklijke HVV. Ondanks de 0-9 overwinning bij DHC staat de ploeg van de van een wereldreis teruggekeerde André Wetzel nog altijd in de gevarenzone. Op sportpark De Diepput ontvangen de ‘Kroonleeuwen’ de groen-gelen van Voorschoten’97.

Sportieve plicht

Nummer voorlaatst in 1B, UVS, snakt eveneens naar een driepunter, maar dat zal tegen sv Honselersdijk niet gemakkelijk worden. In Nootdorp is de gelijknamige ploeg van Marco Jalink gastheer voor sv Den Hoorn, terwijl er op sportpark Pauwmolen een heuse derby op het programma staat. Wippolder is deze aan de beurt om te gaan prijsschieten tegen de doorzetters van DHC. Met inmiddels een doelsaldo van minus 109 vervullen de helden van trainer John de Letter iedere week hun sportieve plicht. Dat mag ook wel eens worden gezegd.

 

Lees verder