Zaterdag 4D: RVC Celeritas haalt uit, Haagse Hout-FC Zoetermeer haalt einde niet

Een monsterscore zaterdag van RVC Celeritas tegen Bolnes, maar helaas ook een rode kaart. Een dieptepunt bij Haagse Hout waar de wedstrijd tegen FC Zoetermeer het einde niet haalde. Vorige week nog een zevenklapper voor SEV, dit keer thuis een straffe nederlaag. KSD-Marine kwam na veel omwegen toch aan in Ommoord, maar scoren was er niet bij.

Tekst: Peter Petit

SEV – Floreant

Vorige week nog hosanna in Leidschendam na de 2-7 zege tegen Bolnes. Maar in een week kan veel veranderen, dit keer weinig reden tot vreugde. Op de thuisbasis in Leidschendam was SEV dit keer kansloos tegen Floreant: 0-3.

Ommoord – KSD-Marine

Geen doelpunten in Ommoord waar KSD-Marine het veld toch nog wist te bereiken na veel kilometers omrijden vanwege de demonstratie op de A12 in Den Haag. Een aantal spelers arriveerde zelfs later. KSD-Marine hekelt het standpunt van de KNVB om geen uitstel te willen verlenen voor wedstrijden die wel eens in gevaar konden komen door de van tevoren aangekondigde actie van de milieuactivisten.

RVC Celeritas-Bolnes

Eindelijk weer eens een grote overwinning voor de thuisploeg van chefcoach Dennis Young, zoals vorig seizoen vanzelfsprekend was, maar dit seizoen absoluut niet. Helaas werd de vreugde getemperd door weer een rode kaart. Na Simeon Millart in februari (vijf wedstrijden schorsing) was het nu de beurt aan Vialli Serbony (foto), die de rode prent toebedeeld kreeg. De bezoekers profiteerden hier onmiddellijk van door de gelijkmaker te scoren. Maar RVC Celeritas was ook met tien man sterker en haalde de rust met een 3-1 voorsprong. Doelpuntenmakers waren Bencho en Appie Tjadirti. In de tweede helft liepen de rood geel-gestreepten uit naar 4-1 dankzij een door Tjadirti benutte elf meter. Jergo Leijdekkers tekende voor de 5-1 en Tjadirti had er zaterdag echt zin in gezien zijn derde doelpunt, een mooi afstandsschot: 6-1. Na de 6-2 was het opnieuw Bancho die tekende voor de 7-2 eindstand. Een goed begin voor de Rijswijkers in deze eerste wedstrijd die geldt voor de derde periode.

Haagse Hout – FC Zoetermeer

De wedstrijd is door de nog jonge, 23-jarige, scheidsrechter Teun de Geus in de rust gestaakt. De lezing van Haagse Hout over het staken van de wedstrijd: ,,De scheidsrechter wilde niet meer, voelde zich niet meer veilig nadat één van onze spelers tegen hem zou hebben gezegd op te houden met het geven van cadeautjes. De scheidsrechter gaf FC Zoetermeer een penalty die geen penalty was. Wij zijn helemaal klaar met de KNVB. Eerst sturen ze een ‘dove’ scheidsrechter en nu een jonge leidsman, zonder enige ervaring.”

Visie

De visie van de gasten uit Zoetemeer-Rokkeveen: ,,Nadat wij al behoorlijk hadden geïncasseerd wat resulteerde in een rode kaart en meerdere gele kaarten voor Haagse Hout, kwam de scheidsrechter ons in de rust vertellen dat hij de wedstrijd ging staken omdat hij door spelers van Haagse was bedreigd.”

O ja, er werd nog gevoetbald en zelfs gescoord, 45 minuten lang. Voor de Zoetermeerders van trainer Leroy Vaes was Djamil El Messaoudi trefzeker, Burak Huyuk scoorde voor de thuisclub.