Zaterdag 4C: PGS/VOGEL op ramkoers richting titel, duel sv Loosduinen gestaakt na blessure

Ook RAS kon geen schade aanbrengen aan de titelaspiraties van PGS/VOGEL. De ploeg van trainer Vita Lorente trok met 2-5 aan het langste eind. Ook achtervolgers GDA en DUNO waren aan de winnende hand. Quintus heeft de weg omhoog gevonden. Nu werd ODB verslagen. Het duel van sv Loosduinen tegen Semper Altius werd al snel gestaakt na een ernstige blessure.

RAS – PGS/VOGEL

Laagvlieger RAS nam na een kwartier de leiding in het duel door een treffer van Sander Huibers. De koploper liet zich niet uit het veld slaan door deze tegenslag en had voor de theepauze al een 1-4 voorsprong te pakken door doelpunten van Max de Bruin, Glenn Plum (2x) en Orry van der Gronden. Na de 1-5 van Vladyslav Brytkovsk kreeg PGS/VOGEL-speler Darryl Jodhabier een rode kaart. RAS kreeg weer wat kansen. Sander Huibers werd onderuitgehaald en uit de vrije trap van twintig meter afstand scoorde Daniq Baltazar: 2-5.

GDA – VCS

Op Madestein speelde GDA een matig duel tegen VCS. VCS kreeg in de eerste helft een goede kans op een treffer en had ook in de slotfase van het tweede bedrijf een scoringskans. Doordat GDA in de eerste minuut al scoorde en ook vlak voor en na de rust, was het duel eigenlijk in de tweede helft geen wedstrijd meer. In het met 3-0 gewonnen duel troffen Dennis Heemskerk (2x) en Nick Selier doel voor GDA.

Vredenburch – DUNO

Ook DUNO liet geen steek vallen in de ontmoeting met het lastige Vredenburch. Joël van Oeveren en Sander Janssen schoten de Haagse ploeg naar een 0-2 voorsprong in Rijswijk. Vredenburch kon nog een tegentreffer produceren, maar kwam niet verder dan 1-2.

Quintus – ODB

De Haagse bezoekers openden in Kwintsheul de score. Milos Radovanovic schoot ODB naar een 0-1 voorsprong. Drie minuten later was de stand alweer in evenwicht na een treffer van Stijn van der Wel uit een hoekschop: 1-1. Op slag van rust kwam Quintus op voorsprong. In de rebound was Ruud Kester trefzeker: 2-1. Halverwege de tweede helft kreeg ODB een rode kaart en kort daarna zorgde Sean van der Stap voor de 3-1. De 4-1 eindstand kwam op naam van Dylan de Brabander.

Semper Altius – sv Loosduinen

sv Loosduinen kreeg meteen al een aantal goede kansen in de openingsfase. In de tweede minuut zag Bart Ruwaard zijn bal net naast het Rijswijkse doel gaan. Ook Nemo Verstraten en Tom Vrieling zagen hun inzet zonder resultaat blijven. In de vijftiende minuut moest het duel bij een 0-0 stand gestaakt worden, nadat sv Loosduinen-speler Bart Ruwaard een ernstige blessure opliep na een botsing met de keeper van Semper Altius. Ruwaard moest met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden (foto).

Quick Steps – sv Erasmus

Het Haagse onderonsje tussen Quick Steps en sv Erasmus eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na een voorsprong van de thuisploeg nam Danny Stakenburg in de tweede helft de gelijkmaker voor zijn rekening: 1-1.