Zaterdag 2E: Wilhelmus verlaat laatste plaats na zege op Full Speed

In de onderste regionen greep Wilhelmus haar laatste kans om nog degradatie te voorkomen. Door een overwinning op concurrent Full Speed deed Wilhelmus de laatste plaats over aan HMSH. Voor Full Speed was de nederlaag een lelijke streep door de rekening in de race om in veiligheid te komen.

Tekst: Roland van der Linden             |      Foto’s: Alex Pronk

De eerste kans in het duel was voor de bezoekers uit Delft, maar leverde niets op. Ook een schot van Donny van Oijen ging naast. Vlak voor rust was het raak voor Wilhelmus door een treffer van Cedric Aké en met de 1-0 op het bord gingen de ploegen aan de thee.

In de tweede helft kreeg Aké in de 56e minuut een kans op zijn tweede treffer, maar de bal belandde op de paal. Tien minuten later kreeg de ploeg van trainer Frank Verhaar een strafschop. Lesley Dijksman schoot de bal hard naast. Dijksman revancheerde zich even later door in de 74e minuut alsnog de 1-1 te scoren.

Vlak voor het eindsignaal haalde Wilhelmus alsnog de volle buit binnen. Nick Hendrikse was in de 88e minuut scherp in de afwerking: 2-1. In blessuretijd viel ook nog de 3-1 en was het duel definitief gespeeld.