Zaterdag 1B: HVV en Voorschoten’97 houden elkaar in evenwicht

Met nog negen duels voor de boeg verspeelde Voorschoten’97 twee belangrijke punten in de strijd om de bovenste plekken. Op sportpark De Diepput in Den Haag speelden de groen-gelen met 2-2 gelijk tegen HVV. Voor Wetzel en consorten is ieder punt daarentegen gewenst in strijd tegen degradatie.

Tekst: Hans Kulk         |         Foto’s: Patrick Gorlee

De mannen van vertrekkend trainer Jonathan Jonk namen al snel een voorsprong tegen de ‘Kroonleeuwen’ uit het Haagse. Na zeven minuten schoot Mo Maatoug zijn ploeg Voorschoten’97 namelijk op een 0-1 voorsprong. Daarna leek er geen vuiltje aan de lucht voor de groen-gelen totdat HVV-spits Connor Coward in de 26e minuut een blunder van de Voorschotense verdediging afstrafte: 1-1.

Ondanks twee ballen van de bezoekers op de lat, Guy Smith voor rust, Mo Maatoug erna, leek het duel tussen HVV en Voorschoten’97 in een 1-1 gelijkspel te gaan eindigen. Connor Coward dacht daar echter heel anders over. Met nog enkele minuten op de klok schoot hij de ‘Kroonleeuwen’ op een 2-1 voorsprong en was de buit, drie broodnodige punten, binnen handbereik.

Maar ook die vlieger ging op sportpark De Diepput niet op. Jim van der Krogt wist zijn inmiddels murw geslagen ploeg toch weer tot leven te roepen door Voorschoten’97 alsnog naast HVV te schieten: 2-2.

Zo eindigde een tam begonnen duel alsnog in spektakel. Voor de thuisploeg waren de druiven na afloop waarschijnlijk het meest zuur, maar in de strijd tegen degradatie is ieder gewonnen punt welkom voor de mannen van André Wetzel. Voorschoten’97 verloor echter twee belangrijke punten in de strijd om de bovenste plekken. De groen-gelen staan nu negen punten achter op koploper DSO. HVV staat met 18 punten op een promotie-/degradatieplek, maar voelt de hete adem van zowel VUC (16) als UVS (15) in de nek.

Komend weekend spelen beide ploegen een thuisduel. HVV ontvangt Wippolder, Voorschoten’97 is gastheer voor Valken’68.