Zaterdag 1B: sv Nootdorp is weg kwijt na vierde nederlaag op rij

sv Nootdorp lijkt de weg in de eerste klasse B helemaal kwijt te zijn. De ploeg van trainer Marco Jalink verloor namelijk voor de vierde maal op rij. De laatste drie uitslagen van de Nootdorpers spreken boekdelen: 0-4, 0-5, 0-5. Wat is er met de geelhemden aan de hand?

Tekst: Hans Kulk            |        Foto’s: Franca Dobbe

Op 28 januari 2023 won sv Nootdorp voor het laatst. VUC werd op sportpark ’s-Gravenhout met 5-3 verslagen. Daarna ging het snel bergafwaarts met de ploeg van Marco Jalink. Een 3-2 nederlaag bij koploper DSO, een 5-0 thuisnederlaag tegen Forum Sport gevolgd door een 5-0 uitnederlaag bij sv Honselersdijk. Ook zaterdagmiddag ging het op het eigen sportpark weer fout tegen het bezoekende sv Den Hoorn. Door doelpunten van Felix Nijman, Matthew Mosum, Ian van Baalen en Donny Slot werd de thuisploeg op een 0-4 nederlaag getrakteerd.

Vorig seizoen waren Jalink en consorten heel dichtbij promotie naar de hoofdklasse, inmiddels omgetoverd tot de Vierde Divisie, nu staan de Nootdorpers op de tiende plek, die aan het eind van deze voetbaljaargang betekent dat er promotie-/degradatiewedstrijden gespeeld zullen moeten worden.

Voetbalclub sv Nootdorp zal dat ten koste van alles willen voorkomen en daar heeft de club nog negen duels de tijd voor, beginnend komend weekend met een uitduel tegen rode lantaarndrager DHC. Het duel in Nootdorp eindigde in een 13-0 overwinning voor de geelhemden. Maar ook winst bij de Delftenaren zal het chagrijn niet direct wegnemen, daar is iets meer voor nodig.

Voor de bezoekers uit Den Hoorn wacht volgende week een thuiswedstrijd tegen UVS.

(Klik HIER voor meer foto’s van sv Nootdorp-sv Den Hoorn)

Lees verder