Zaterdag 1B: VELO pakt ruime winst op Forum Sport

Sinds VELO en Forum Sport elkaar treffen in de competitie is er voor beide teams nooit sprake geweest van een ruime overwinning. Dit seizoen had VELO in Voorburg qua kansen eigenlijk moeten winnen maar na negentig minuten voetbal stond er 1-1 op het scorebord. In de return werd bij Forum Sport het gemis van enkele bepalende spelers duidelijk gevoeld en wist VELO na een 2-0 ruststand een overtuigende en verdiende 4-0 zege te behalen.

Tekst: Louis de Letter         |       Foto’s: Theo Verbraeken

Na het beginsignaal van scheidsrechter Tol waren de eerste speldenprikken voor VELO met doelpogingen van Tony van den IJssel, Joey Kouters, Ricky van Mierlo en Roderick Meinema. Ook Forum Sport was een keer gevaarlijk, maar Pjer Bom zag zijn inzet voorlangs gaan. In de 26e minuut een bijna succesvolle aanval van VELO. Een actie van Ricky van Mierlo mondde uit in een corner, genomen door Roderick Meinema, maar de eerste kopbal van Rens de Vries werd net voor de doellijn weg gekopt door Timo Ploemen en in de rebound zag Rick Das zijn kopbal gestopt worden  door de jonge doelman Bas Tanis.

In de dertigste minuut voor VELO wel een positieve beweging op het scorebord. Een aanval via Joey Kouters en Ricky van Mierlo belandde voor de voeten van Tony van den IJssel, die de bal bij de eerste paal slim wist binnen te tikken: 1-0.

In de minuten daarna doelpogingen aan beide kanten. Namens VELO waren Tony van den IJssel en Rick Das niet succesvol in de afronding en bij Forum Sporten misten vrije trappen van Nychel L’Ami en Pjer Bom de juiste richting. Op slag van rust toch weer succes voor VELO. Een corner van Pjer Bom werd geplukt door VELO-doelman Jari Puister en met een geplaatste uittrap bracht hij Roderick Meinema in stelling die, na mistasten van Timo Ploemen, met een strakke uithaal de Voorburgse doelman wist te passeren: 2-0.

In het begin van de tweede helft een mooie doelkans voor VELO, maar Roderick Meinema zag zijn inzet net naast het doel gaan. Daarna volgde er een periode waarin Forum Sport meer het initiatief nam en VELO terugdrong op eigen helft. Bij doelpogingen van Giovanni Qureshi, Pjer Bom en Hayden Bergen stond of het vizier niet op scherp of VELO-doelman Jari Puister was de reddende engel. In de 56e minuut wel even schrikken bij VELO. Een vrije trap over de VELO-defensie werd strak ingeschoten door Pjer Bom, maar gelukkig voor VELO honoreerde de arbiter het vlagsignaal van zijn assistent wegens buitenspel en werd het ‘doelpunt’ geannuleerd. Forum Sport bleef VELO onder druk zetten met doelpogingen van Nychel L’Ami en Sven Koppenol, maar zonder het gewenste resultaat. VELO was in de counter ook gevaarlijk, maar Roderick Meinema zag zijn kopbal omgezet in een corner en een inzet van Joey Kouters onderging hetzelfde lot.

In de laatste twintig minuten werden Lars de Jong, Mike Das, Max Spilker en Reinier Maartense nog ingezet voor Ricky van Mierlo, Mo Özdemir, Benjamin el Amrani en Joey Kouters. Na het overwicht van Forum Sport leek Roderick Meinema, na weer een strakke uittrap van VELO-doelman Jari Puister, in de 87e minuut op weg naar zijn tweede doelpunt, maar werd daarbij net buiten de zestien meter onreglementair gestuit door Timo Ploemen (bestraft met een rode kaart). De toegekende vrije trap van Delano Vogel leverde geen resultaat op. Toch wist VELO in de slotfase van de reguliere en in de extra tijd nog tweemaal het net te vinden via Lars de Jong, uit een corner van Gino van de Water, en toch Roderick Meinema (gekozen tot Man of the Match), op aangeven van Delano Vogel.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tol kon VELO de drie punten bijschrijven en wist daarmee door het gelijkspel tussen Die Haghe en DSO de achterstand op deze twee concurrenten te verkleinen.

Aanstaande zaterdag de derby tegen sv Honselersdijk, de nummer negen op de ranglijst. Thuis een 3-2 overwinning voor VELO, maar de bewoners van de Strijphorst willen zeker revanche nemen en de punten in huis houden.

Lees verder