Zaterdag 4e Divisie: FC ’s-Gravenzande neemt revanche tegen Spijkenisse

Het is altijd zuur als je in blessuretijd een wedstrijd verliest of gelijkspeelt. Vorige week speelde FC ’s-Gravenzande gelijk toen in de laatste minuut WNC alsnog de bal binnen kon schieten en verlies was er in de uitwedstrijd tegen Spijkenisse, de tegenstander van deze zaterdag, toen werd er in laatste seconde verloren.

Tekst: Jan Hoogenraad         |      Foto’s: Pieter Vermeer

De mannen uit Spijkenisse deden vorige week goede zaken door met 4-0 van sc Feyenoord te winnen en kregen zodoende wat meer lucht om enkele plaatsen te stijgen op de ranglijst. Voor FC ’s-Gravenzande is het alweer vier wedstrijden geleden, dat de volle drie punten gepakt werden dus een overwinning zou zeer welkom zijn.

Aantrekkelijk

In een aantrekkelijke wedstrijd kregen de talrijke toeschouwers een prima eerste helft voorgeschoteld. De eerste mogelijkheid was voor Twan van Meerten, tussen twee verdedigers van Spijkenisse kon hij vanaf de middenlijn richting het doel sprinten, maar het was uiteindelijk doelman Ragip Ozrak die een achterstand voorkwam. In de tegenaanval was er een prima mogelijkheid voor Spijkenisse om te scoren, maar Jawad Bellahsan zag zijn inzet door doelman Jurrian Jouvenaar gestopt worden.

Zo golfde het spel op en neer en was de thuisploeg weer gevaarlijk. Eerst werd een inzet van Yuri Westhoff gestopt en Roy van Beek schoot de bal voorlangs. Jawad Ballahsan was de gevaarlijkste man in de voorhoede van Spijkenisse en dook regelmatig, zowel aan de linker- als rechterkant, op. Eerst mikte hij de bal te hoog en na een kwartier spelen kwam FC ’s-Gravenzande goed weg toen hij de bal tegen de lat schoot. De thuisploeg werd gaandeweg sterker en kreeg enkele prima kansen. Een poging van Rick Boers werd door de Spijkenisse-doelman gepakt. Vervolgens speelde Frank Broos zich goed vrij, maar de pass op Twan van Meerten, die vervolgens kon inschieten, werd weer door de doelman gestopt en in de rebound kon Rick Boers nog een keer inschieten maar via de vuisten van Ragip Ozrak, die een prima wedstrijd keepte, werd het een hoekschop.

FC ’s-Gravenzande moest wel alert zijn op de soms snelle uitvallen van Spijkenisse. Zo schoot Daan van der Hart na twintig minuten de bal voorlangs. Maar de beste mogelijkheden waren toch voor de thuisploeg. Een schot van Roy van Beek kwam recht in de handen van de doelman, een inzet van Stefan Bruijn was veel te zacht om het de doelman echt lastig te maken en Roy Vermolen schoot de bal over. Kort voor rust nog een prima kans voor Frank Broos, maar met enige moeite stopte de doelman van Spijkenisse zijn inzet. In de 45e minuut nog een poging van Spijkenisse, maar Jawad Bellahsan schoot de bal in het zijnet.

Venijn

Ook in de tweede helft waren de betere mogelijkheden voor FC ’s-Gravenzande, al was er eerst nog wel een kans voor de bezoekers toen een inzet van Daan Bourgonje door doelman Jurrian Jouvenaar werd gestopt. Jawad Bellahsan wist nog wel een keer te scoren voor Spijkenisse, maar deed dat in buitenspelpositie, dus die treffer ging niet door. De thuisploeg voerde de druk verder op, maar de Spijkenisse-doelman wist vooralsnog van geen wijken. Op een voorzet van Frank Broos miste Yuri Westhoff en een schot van Roy van Beek werd tot hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop van Twan van Meerten was Roy van Beek kansrijk, maar hij schoot de bal recht in de handen van doelman Ragip Ozrak. De thuisploeg claimde nog een penalty toen Stefan Bruijn in het strafschopgebied onderuit werd getrokken, maar de verder prima leidende scheidsrechter Maurick van Dijk wilde hier niets van weten. In de 71e minuut kon Stefan Bruijn nog een keer uithalen, maar ook nu stopte de doelman zijn inzet. Voor Spijkenisse was Daan van der Hart in de slotfase nog een keer kansrijk, maar Jurrian Jouvenaar was alert bij zijn inzet. De wedstrijd leek op een 0-0 stand af te stevenen, maar in de 88e minuut gebeurde het toch nog. Invaller Angelo Zwirs schoot nu wel de bal achter Ragip Ozrak en nam zodoende revanche voor de uitnederlaag toen FC ’s-Gravenzande in de slotfase de wedstrijd verloor. Gezien de hele wedstrijd overigens wel een verdiende overwinning.

Lees verder