Tweede Divisie: Excelsior Maassluis moet na rust buigen in Rijnsburg

Excelsior Maassluis kwam halverwege de eerste helft op achterstand bij Rijnsburgse Boys, maar wist toch met een 1-1 stand de rust in te gaan. Na de doelwisseling bleek de ploeg van trainer Dogan Corneille niet opgewassen tegen de gastheren en ging met 4-1 onderuit.

Tekst: Ton Beije             |      Foto’s: Orange Pictures

Het was in het begin vooral aftasten aan beide kanten. Na twaalf minuten een kansje voor Furhgill Zeldenrust van Rijnsburgse Boys, maar hij stond in buitenspelpositie. Halverwege de eerste helft kansen voor Excelsior Maassluis. Pieter Langendijk kwam één-tegen-één met doelman Wesley Zonneveld te staan en ook schoten van Giovanni Da Fonseca en Kevin Ringeling werden een prooi voor de Rijnsburg-goalie. Een minuut later was het wel raak aan de andere kant. In de tegenaanval gaf – op aangeven van Delano Asante – Dani van der Moot doelman Tom Boks geen kans: 1-0.

De vreugde was van korte duur, want snel daarna stond de 1-1 op het bord door een treffer van Pieter Langedijk. Van der Moot kreeg een tweede goede kans, weer na voorbereidend werk van Asante, maar zijn inzet ging naast het vijandelijke doel. De volgende kans was voor de bezoekers, maar een schot van Bram Wennekers werd gepakt door doelman Zonneveld. Gijs Abbas liep aan Excelsior-kant nog tegen een gele prent aan.

Wissel

Bij het ingaan van de tweede helft een wissel aan de kant van Excelsior Maassluis. Nino van den Beemt bleef in de kleedkamer achter en Ilano Silva Timas was zijn vervanger. Binnen twee minuten een mogelijkheid voor de gastheren. Uit een vrije trap van Fuhrgill Zeldenrust kwam de bal net niet bij Asante. Vlak daarna een fraaie aanval van de thuisploeg met Nino Klaver en Zeldenrust, maar het schot werd tot hoekschop verwerkt door doelman Tom Boks. Na bijna een uur op de klok kwam Rijnsburgse Boys op een 2-1 voorsprong. De assist was van Nino Klaver en de treffer kwam op naam van Delano Asante, die hard en zuiver raak schoot.

In de 62e minuut een enorme kans voor Excelsior Maassluis, maar Giovanni Da Fonseca zag zijn schot op de paal belanden. In plaats van langszij te komen, brachten de gastheren de marge op twee treffers. Dani van der Moot zorgde voor de 3-1. Met nog twaalf minuten te spelen kwam Rijnsburgse Boys op 4-1. Jordy Hilterman werd neergelegd in de zestien en dat leverde een strafschop op. Furhgill Zeldenrust maakte geen fout vanaf de stip. In de slotminuut van de officiële speeltijd kreeg Anthony van Dongen nog de kans op 5-1, maar zijn inzet ging voorlangs. In de drie minuten extra tijd gebeurde er verder niets meer en moest Excelsior Maasluis afsluiten met een 4-1 verlies.