Tweede Divisie: Scheveningen pakt knap dure punten bij Spakenburg

Scheveningen pakte voor de tweede wedstrijd op rij de volle buit. Nu bij Spakenburg, dat in de halve finale staat van de strijd om de TOTO KNVB-beker tegen PSV. Scheveningen trok zich er weinig van aan en nam brutaal de drie punten mee naar Houtrust: 0-1.

Tekst: Ton Beije

In de eerste fase van de wedstrijd gebeurde er weinig spektakel voor beide doelen. Pas na 21 minuten ontstond de eerste kans voor de bezoekers. Lex Immers ging goed door, maar schoot de bal één-op-één met doelman Alessandro Damen tegen de sluitpost op. Ook in de rebound van Kevin Nieto-Gomez bleef de Spakenburgse doelman de situatie meester.

Raak

Drie minuten later was het echter wel raak. Na een vlotte aanval van Scheveningen liet Lex Immers een schuiver los, maar de bal kon niet klemvast gepakt worden door doelman Damen. Tim Peters (foto) pikte de bal op en schoot in de rebound beheerst binnen: 0-1. Pas na bijna een half uur ontstond de eerste mogelijkheid voor Spakenburg. Na snelle combinaties over veel schijven, kwam de bal bij Wimilio Vink, die echter hard naast het Scheveningse doel schoot.

Opstootje

Met nog twee minuten officiële speeltijd ging Mitchel de Vlugt hard door op Maurice de Ruiter en kreeg daarvoor de gele kaart voorgehouden. Daarop ontstond een opstootje, dat geel opleverde voor Masies Artien van de thuisploeg en Mehmet Aldogan van Scheveningen. In de drie minuten extra tijd gebeurde er niets meer en kon Scheveningen met een nipte 0-1 voorsprong aan de thee.

Eenvoudig

Na vijf minuten in het tweede bedrijf een mogelijkheid voor Spakenburg. Uit een hoekschop van Luuk Admiraal kon Masies Artien inkoppen, maar hij mikte te hoog. Vlak daarna aan de andere kant een schotje van Mehmet Aldogan, dat eenvoudig gepakt kon worden door doelman Alessandro Damen. Diezelfde Aldogan verliet na 21 minuten in de tweede helft het speelveld en werd vervangen door Michael de Niet. Een kwartier voor tijd probeerde Wimilio Vink het voor de thuisploeg met een lob, maar de goede richting was ver te zoeken. Bij Scheveningen bracht trainer John Blok Dario van Breukelen in het veld voor Lorenzo van Kleef. Twee minuten later werd bij de bezoekers Lex Immers ingeruild voor Julian Markvoort Beke.

Lob

Twee minuten voor tijd was Spakenburg nog dicht bij de gelijkmaker. Robin Eindhoven werd diep gestuurd en probeerde met een lob doelman Sven van der Maaten te verrassen, maar die kon de bal nog raken, waarmee hij een tegentreffer voor Scheveningen voorkwam. Ondanks vijf minuten extra hield Scheveningen knap stand en stapte dik tevreden met een 0-1 overwinning van het veld.

 

 

Lees verder