Derde Divisie (zo): Winnend TOGB laat titelkansen VVSB slinken

TOGB heeft koploper ADO’20 zaterdagmiddag de helpende hand toegestoken door met 2-0 van nummer twee VVSB  te winnen. Zelf staat de ploeg uit Berkel en Rodenrijs nog altijd op een keurige vijfde plaats in de Derde Divisie.

Tekst: Hans Kulk

Vertrekkend coach Mark Schuur zal zaterdagmiddag met pretoogjes naar de verrichtingen van zijn ploeg TOGB hebben gekeken. De uit Berkel en Rodenrijs afkomstige Derde Divisionist won namelijk met 2-0 van runner-up VVSB, dat met ADO’20 om de titel strijdt, maar nu steeds verder achteropraakt.

Soeverein

De thuisploeg, soeverein bivakkerend op de vijfde plaats, kwam na zestien minuten op een 1-0 voorsprong. Nicky Eekhout, speler van het bezoekende VVSB uit Noordwijkerhout, liep de bal, na een klutssituatie, in eigen doel.

Deze nipte voorsprong bleef tot vier minuten voor tijd op het scorebord staan. Daarvóór gebeurde er namelijk bijzonder weinig voor beide doelen, wat het duel in de Derde Divisie zeker niet ten goede kwam. Dean Zandbergen (foto) zorgde op sportpark Het Hoge Land met zijn treffer uiteindelijk voor blijdschap bij de gastheren en treurnis bij de bezoekers, die hun kampioenskansen wekelijks verder in rook zien opgaan.

Volgend weekend staat de mannen van Mark Schuur een uitduel bij UNA te wachten. De Veldhovenaren spelen dit weekend nog tegen DEM en passeren TOGB, bij winst, op de ranglijst.

Lees verder