Zaterdag 1B: UVS doet goede zaken dankzij ruime 4-2 overwinning

In speelronde 17 was op sportpark de Kikkerpolder het duel tussen UVS en sv Honselersdijk. Gelet op de stand op de ranglijst was het voor UVS van groot belang om de drie punten binnen te halen. Na negentig minuten kon UVS met vier treffers van Boy Tetteroo met een tevreden gevoel het veld verlaten en daarmee sv Honselersdijk voor de tweede keer op een nederlaag trakteren.

Tekst: John Carlier

Voor aanvang van de wedstrijd was er veel discussie in de sponsorruimte over deze wedstrijd en hoe moeilijk UVS het zou krijgen om zich te handhaven in deze afdeling. Dit al vanwege de stand op de ranglijst en het feit dat sv Honselersdijk in de laatste acht wedstrijden vijftien punten had verzameld en zich daardoor een stevige middenmoter mag noemen. Een lastige wedstrijd was het affiche voor de Leidse ploeg.

Veelbelovend

De start van de wedstrijd was dan ook veelbelovend, want vanaf de aftrap nam UVS  onmiddellijk het initiatief en zette een behoorlijke druk op de verdediging van sv Honselersdijk. Door deze druk had UVS al in de derde minuut bijna succes. Een prachtige voorzet van Boy Tetteroo bereikte Raul Dubbeldeman die de 1-0 op zijn voet had, maar door goed ingrijpen van keeper Quinten van der Helm kon een treffer worden voorkomen. Bij dit ingrijpen bleef hij wel geblesseerd liggen. Na de blessurebehandeling kon hij weer verder, maar moest na twee minuten weer opnieuw attent zijn. Dit keer was het Loyd van der Wilden die Sven Verlaan op maat bediende, maar zijn kopbal ging net over de lat.

Drukken

Een goede start van UVS waarbij het duidelijk liet blijken om voor de volle winst te gaan. Een doelpunt kon niet uitblijven, omdat UVS bleef drukken met goed voetbal en het wist dan ook in de vijftiende minuut te scoren. De snelle Boy Tetteroo wist een voorzet van Loyd van der Wilden op perfecte wijze af te ronden. Op dat moment een terechte voorsprong en dat gaf hoop voor het verdere verloop van de wedstrijd voor de thuisploeg. UVS verzwakte niet en forceerde tot aan de zesendertigste minuut zes corners. Bij de eerste corner was het bijna 2-0 na weer een voorzet van Loyd van der Wilden, maar de bal werd door Tomas Tavilla net naast geschoten. Bij de overige corners was er wel gevaar, maar werd niet gescoord.

Blessure

Nadat Youri Riepe van de bezoekers door een blessure vlak voor het rustsignaal het veld moest verlaten, zag UVS toch nog kans om de stand op 2-0 te zetten. Dit keer bereikte een op maat gegeven voorzet van Tomas Tavilla Boy Tetteroo en zonder dat hij werd gehinderd kon hij op het doel afgaan en de keeper met een schuiver het nakijken geven. Deze stand was van korte duur, want sv Honselersdijk zag kans om in een tijdsbestek van twee minuten de stand gelijk te trekken. Het was eerst Steyn de Bruijn die zo kon doorlopen zonder dat hij werd gehinderd en beheerst scoorde en twee minuten later stuurde diezelfde Steyn de Bruijn Tom van Veen (foto) de diepte in en ook hij faalde niet. Een geheel onverwachte ruststand van 2-2.

Corners

De start van de tweede helft was weer voor UVS. Direct in het begin een afstandsschot van Boy Tetteroo, dat maar net naast ging. En een minuut later een kopbal van Mart Spierdijk vanuit een corner die net overging. Het was duidelijk zichtbaar dat UVS geen genoegen nam met deze gelijke stand, want er volgden weer drie corners waarbij Thijs de Roy van Zuydewijn de grootste kans had om de 3-2 op het scorebord te zetten. Met een enorme reflex kon keeper Quinten van der Helm het schot nog net tot corner verwerken.

Het was uitstel van executie voor de bezoekers, want in de eenenzestigste minuut was het wel raak. Het was weer Boy Tetteroo die de hattrick voor zijn rekening nam. Hij scoorde op een dieptepass van Raul Dubbeldeman. Volledig onnodig kreeg Loyd van der Wilden in de zevenenzestigste minuut de gele kaart voorgehouden.

Lat

sv Honselersdijk gaf de moed niet op en werd vlak voor het eindsignaal nog gevaarlijk. Steyn de Bruijn mocht twee keer een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied, waarbij de eerste via de lat weer terugketste in het veld en bij de tweede werd de keeper zwaar aangevallen, waardoor de goed leidende scheidsrechter Gerrit Beekman terecht voor een overtreding floot.

UVS ging op zeker en wisselde vlak voor tijd nog Loyd van der Wilden voor Abdelkarim Maatoug. Na deze wissel leek de wedstrijd gespeeld. Toch wist Boy Tetteroo in de laatste minuut nog voor de 4-2 te zorgen en werd met zijn vier treffers ‘the man off the match’. Bijna werd het nog 5-2 toen invaller Abdelkarim Maatoug alleen op de keeper af mocht gaan. Zijn schot werd nog net geblokt en tot corner verwerkt.

Al met al een verdiende zege voor UVS en de wijze waarop werd gespeeld geeft hoop voor de komende wedstrijden.