Zaterdag 2E: Vitesse Delft stuurt CWO met lege handen huiswaarts

Het hoofdveld van Vitesse Delft was vanwege de natte toestand niet bespeelbaar en daardoor moest er uitgeweken worden naar het tweede veld. Voorafgaand aan de aftrap werd er één minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Erelid Hans Feijge van Vitesse Delft.

Tekst: Niek Praagman          |       Foto’s: Moshe Amsalem

Hans Feijge. Vertoefde jarenlang aan de Middelweg en later ook op Tanthof Zuid vele uren en verzette er met clubgenoten heel veel werk. En tevens zelf, zo nu en dan op de dinsdagavond, ook nog oefende en een partijtje meespeelde om zijn conditie op peil te houden. Daarna ging hij dan naar huis in Zoetermeer waar hij inmiddels woonde. Een ‘man van de club’ en altijd bereid een handje mee te helpen. Vitesse Delft is hem veel dank verschuldigd!

De eerste helft van de wedstrijd bleef doelpuntloos. Beide clubs speelden met veel inzet, maar het duurde steeds of net te lang of juist het ging net te hard waardoor beide verdedigende linies op tijd konden ingrijpen met als resultaat dat het bij de rust nog steeds 0-0 stond.

Na de pauze kwam Vitesse Delft in de 65e minuut aan de leiding door vrije trap van Duncan Sjerp die zomaar achter de CWO-doelman verdween: 1-0. Het resultaat van een leuke combinatie en jammer voor de keeper van CWO, die hiermee de hatelijke nul van Vitesse Delft zag veranderen in een één.

Hiermee was het hek van de dam en vrij snel hierna scoorden de Delftenaren uit een scrimmage voor het Vlaardingse doel via Ricomar Richards de 2-0. Na enkele onprettige acties kwam er ook wat spanning op de wedstrijd te staan, maar gelukkig was de scheidsrechter paraat en leverde dat verder geen groot duw- en trekwerk op, maar werd de wedstrijd gewoon verder gespeeld.

De keeper van Vitesse Delft had minder te doen, maar wist nog wel een fraai schot in de bovenhoek te pareren en daarmee de 2-0 in stand te houden. Inmiddels was Gigi Vermeer vervangen door Dominique Ariës en die wist de score nog verder op te voeren door de derde treffer voor de gastheren te produceren: 3-0.

Al met al een qua veldspel een redelijk sportieve wedstrijd met uiteindelijk toch wel Vitesse Delft als de betere ploeg en een dik verdiende winnaar.