Vrouwen 2B (zat): Laagvliegers RKAVV en Die Haghe pakken mooie zeges

In Leidschendam boekte RKAVV een knappe zege op middenmoter ARC. Ook Die Haghe was aan de winnende hand. Concurrent IFC werd met 0-2 verslagen. DSVP boekte een forse overwinning op het Leidse UVS.

Tekst: Roland van der Linden

DSVP klom naar de derde plaats na een overtuigende overwinning op UVS dat die positie in handen had. DSVP vertrok uit Leiden met een 0-5 overwinning op zak. RKAVV was op de Kastelenring te sterk voor ARC. De club uit Alphen aan den Rijn werd door twee treffers van Lianne van Oosterwijk op een 2-0 nederlaag getrakteerd.

Penalty

In een matig duel tussen IFC en Die Haghe gebeurde er in de eerste helft weinig voor beide doelen. Namens Die Haghe zag Nance Knijnenburg haar schot door de keepster van de thuisploeg goed verwerkt worden. In de tweede helft werd Britt de Wit via een goede combinatie in de diepte aangespeeld. Een beetje gelukkig belandde de bal bij Chanella Mutsaers, die beheerst scoorde. De tweede treffer werd gescoord vanuit een penalty. Knijnenburg gaf een mooie steekbal op Britt de Wit die ten val werd gebracht. De Witt tekende zelf vanaf elf meter voor de 2-0 eindstand ion het voordeel van de ploeg van coach Hans van Heteren (foto).

Lees verder
Net binnen