Oud-voetballer en trainer Ton Boevink overleden

Zaterdag bereikte mij, terwijl ik in de bestuurskamer van Die Haghe zat na te praten over de wedstrijd van Die Haghe tegen DSO, telefonisch het bericht dat Ton Boevink was overleden.

Aangeslagen deelde ik de mededeling met Bert de Best, nu trainer van DSO, maar met wie Ton destijds samenwerkte in zijn periode bij DHC. En met René Pas, onder meer oud-trainer ook en analist bij Haaglanden Voetbal. Ongeloof alom!

Begin deze week had ik nog app-contact met Ton. Hij gaf nog keurig antwoord op een vraag van mij, maar liet weten in het ziekenhuis te liggen en ernstig ziek te zijn. Wat een verschrikkelijk bericht om dan zo snel te moeten vernemen, dat Ton is overleden.

Ton, oud-voetballer van SVDHB en VVP, kon altijd heerlijk over voetbal praten. Had duidelijk zijn eigen mening, die hij ook niet onder stoelen of banken schoof als erom gevraagd werd. Niet voor niets vroegen wij hem destijds als analist bij Haaglanden Voetbal TV. Daarna is hij nog vele malen te gast geweest in onze programma’s. De laatste keer op 8 november van het afgelopen jaar, toen hij te gast was in het programma ‘Oude Glorie aan tafel’, waarin wij nog eens door zijn loopbaan als voetballer, trainer en bestuurslid heenliepen (zie onder).

Ton was trainer bij clubs als SVDHB, BMT, VVP, ODB (meerdere keren), RAVA, Quick Steps, RKSVM, DHC (assistent) en WIK. Daarnaast was hij actief bij de toenmalige Oude Haagse Glorie. Bestuurslid ook bij zijn ODB, de club waar hij onlangs ook tot Erelid werd benoemd.

We hebben regelmatig tegen elkaar gespeeld, maar ook met elkaar (trainerselftal, Oude Haagse Glorie). Vele uren over voetbal gesproken aan tafel bij Haaglanden Voetbal TV. Als je bij ODB langskwam, was Ton altijd een prima gastheer en ambassadeur van de club.

Bij zijn afscheid als trainer mocht ik het programma in onze studio presenteren, waarin heel veel ‘oude bekenden’ langskwamen om een anekdote over en met Ton Boevink te vertellen. Niet lang geleden liet Ton mij nog weten met veel genoegen terug te kijken op dat programma.

Ton heeft net de zeventig niet gehaald (13 april). Een fantastisch mens en een voetbalvriend is heengegaan. We zullen je missen Ton, veel sterkte aan zijn vrouw en zoons!

Ton Beije, hoofdredacteur Haaglanden Voetbal

Lees verder