Zondag 4e Divisie: RKAVV heeft aan één treffer genoeg in Meppel

RKAVV heeft goede zakengedaan door in Meppel met 0-1 van Alcides te winnen. RKAVV had een duidelijk veldoverwicht, maar wist dit niet in meer doelpunten uit te drukken. Dankzij de overwinning en de andere uitslagen deed RKAVV prima zaken.

Tekst: Jonas Bloemen

Al vanaf de aftrap was het RKAVV dat logischerwijs het initiatief nam tegen laagvlieger Alcides. Het had veel balbezit en zodra het de bal niet had, wist het razendsnel terug in balbezit te geraken. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor de thuisploeg uit Meppel. Jasper Strijker dook op voor doelman Ten Kroode, maar laatstgenoemde bracht redding. Snel daarna kreeg ook RKAVV zijn eerste scoringsmogelijkheid van de wedstrijd. Nadat Dion Hooi de bal terug had gelegd kon Khashayar Saeb (foto onder)van heel dichtbij een schot lossen. Hij schoot echter tegen doelman Xander Jager aan. Zeven minuten voor de rust zette Saeb zijn ploeg alsnog op voorsprong. Na een scrimmage in het zestienmetergebied kon de middenvelder de bal binnen glijden: 0-1.

Ook na rust was RKAVV de betere ploeg, maar kwam het moeizaam tot echt grote kansen. Edwin Agyare kon al snel na de pauze op het Alcides-doel af, maar hij schoot in het zijnet. RKAVV controleerde de wedstrijd en gaf achterin vrijwel niets weg. In de slotfase kregen de Leidschendammers via invaller Yani Bouras nog twee grote kansen. Eerst kon Bouras net niet bij een lage voorzet en even later stoomde de spits alleen op het doel af. Hij wipte de bal echter hoog over. Zijn missers werden RKAVV niet fataal, want de rood-witten bleken aan één treffer voldoende te hebben om te zegevieren in Meppel. RKAVV klimt daarmee naar plaats drie met drie punten achterstand op de nieuwe lijstaanvoerder HBS.