ADO Den Haag gelijk, maar laat voor rust kansen op winst liggen

ADO Den Haag heeft in Eindhoven de kans gehad om de volle buit mee te nemen bij FC Eindhoven, maar de ploeg van trainer Dick Advocaat verzuimde voor rust een 0-1 voorsprong verder uit te bouwen. Na de gelijkmaker diep in de tweede helft probeerde de thuisploeg alsnog de winst te pakken, maar er werd afgesloten met een 1-1 score.

Trainer Dick Advocaat moest puzzelen, want een reeks spelers was niet beschikbaar. Joey Sleegers was nog niet hersteld van de tegen TOP Oss opgelopen blessure en moest dus het duel tegen zijn oude club missen. Gregor Breinburg en Jordy Wehrmann ontbraken wegens ziekte op het appèl en Finn van Breemen, Daryl Werker en Mario Bilate zitten nog in de lappenmand. Tenslotte was Malik Sellouki ook niet inzetbaar vanwege zijn uitsluiting na de rode kaart tegen TOP Oss.

Aftasten

In het begin was het over en weer wat aftasten. Toch kwam ADO Den Haag al na elf minuten aan de leiding. Een hoekschop van de Hagenaars werd half weggewerkt. Ricardo Kishna (foto) bracht de bal opnieuw in en via FC Eindhoven-verdediger Jasper Dahlhaus verdween de bal in zijn eigen doel. In het tweede deel van de eerste helft kreeg ADO Den Haag, met de 0-1 voorsprong, meerdere kansen om de score op te voeren.

Pech

Pech was er tot tweemaal toe omdat een Haagse inzet werd geblokt en ook Thomas Verheydt zag geen kans de geboden mogelijkheden te verzilveren. De beste mogelijkheid ontstond toen Jeffrey Zwarts op links mocht doorgaan en het probeerde met schuiver, maar doelman Nigel Bertrams bracht redding. In de rebound leek Thomas Verheydt alsnog te scoren, maar wederom slaagde hij niet in die opzet. ADO Den Haag kon terugkijken op een goede eerste helft, alleen had de ploeg zich niet beloond door ruimer afstand te nemen van FC Eindhoven.

Parade

Na de doelwisseling was de eerste echte mogelijkheid weer voor ADO Den Haag. Jeffrey Zwarts leek de 0-2 binnen te schieten, maar doelman Bertrams had een knappe parade in huis, waardoor het vooralsnog 0-1 bleef. Met inmiddels drie verse krachten in de ploeg, kwam FC Eindhoven beter in haar spel. De gastheren gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Xander Severina probeerde het nog voor ADO Den Haag, maar weer was doelman Nigel Bertrams in sta-in-de-weg voor Haagse succes. Uit het niets kwam FC Eindhoven vlak daarna op 1-1. De uit Rijswijk afkomstige Naoufal Bannis kopte de bal uit een voorzet langs doelman Sonny Stevens: 1-1.

‘Aan de bak’

FC Eindhoven voelde dat er wellicht nog meer in zat en ADO Den Haag moest vol aan de bak om niet alsnog met lege handen uit Eindhoven te moeten vertrekken. De mannen van Advocaat slaagden in die opzet en stapten met een 1-1 gelijkspel van het veld, in de wetenschap dat eigenlijk in de eerste helft de basis gelegd had moeten worden voor een driepunter. Door het gelijke spel is ADO Den Haag ‘geklommen’ naar de dertiende plaats. De achterstand op nummer acht, een plek die recht geeft op nacompetitievoetbal, is slechts twee punten. Vrijdag komt Willem II op bezoek.