Zaterdag 5B: GSC ESDO sluit weer aan bij koploper ONA na zege op HDV

In het uitduel bij HDV boekte GSC ESDO een forse 1-8 overwinning. Door deze zege kwam GSC ESDO in punten gelijk met lijstaanvoerder ONA. De overwinning was niet ruim genoeg om op doelsaldo de leiding over te nemen.

Tekst: Alex Pronk

In het begin van het duel leek de ploeg van trainer Ali Boussasboun HDV te onderschatten. De eerste kansjes waren dan ook voor de thuisploeg uit het Zuiderpark. In de 28e minuut kreeg GSC ESDO een strafschop. Djamel Boelstra zag zijn schot gekeerd worden door HDV-doelman Adil Essaid.

Afstandsschot

Twee minuten later brak Houcine el Zeryouh aan de rechterkant door en schoot via verre paal de bal het doel in, waardoor GSC ESDO alsnog op 0-1 kwam. De aftrap was nauwelijks genomen of HDV verloor de bal aan El Zeryouh, die vervolgens vanaf ongeveer twintig meter afstand de bal over de doelman heen het doel in werkte: 0-2.

Strafschop

In de eerste minuut van de tweede helft leverde een overtreding van GSC ESDO op Redouan Akachar HDV een strafschop op. Akachar, die geblesseerd raakte, nam de penalty zelf en zorgde voor de 1-2. De doelpuntenmaker werd daarna gewisseld. De thuisploeg begon daarna veel fouten te maken en GSC ESDO profiteerde door de score flink op te voeren. Djamel Boerstra, Houcine el Zeryouh en Mo Achahli (foto) zorgden voor een 1-5 tussenstand.

HDV-trainer Tahir Mohammed moest noodgedwongen een aantal wisselspelers inbrengen. Dit kwam het spel niet ten goede. In het laatste kwartier scoorden ook Nordin Zambib (2x) en nogmaals Djamel Boerstra nog voor GSC ESDO, waardoor de eindstand 1-8 werd.