Zaalvoetbal: FC Westland wint cruciale wedstrijd in Heiloo

Afgelopen vrijdagavond wisten de zaalvoetballers van FC Westland een cruciale eerste stap te zetten naar lijfsbehoud in de Eerste Divisie. De tegenstander en directe concurrent voor degradatie, HZV Het Vennewater, werd in een bloedstollend spannende wedstrijd met 2-3 verslagen.

Tekst: Peter Bosman

FC Westland begon redelijk scherp aan de wedstrijd wat resulteerde in een grote kans voor Karam Boukhari. Zijn schot ketste af op de kruising. Echter wist de ploeg uit Heiloo de meeste kansen te creëren in de beginfase, maar deze waren een prooi voor de keeper in vorm aan Westlandse kant Barry Botman. Lange tijd bleef het duel doelpuntloos totdat het blok met het viertal Karam Boukhari (foto), Mo Mouchih, Mo Maatoug en Faicel Amheye de Heiloose verdediging aan banden legde. De drie laatstgenoemde spelers wisten FC Westland op een 0-3 voorsprong te zetten.

Koel

In de rust werd gewezen op de fouten van vorige week, waar FC Westland een 3-1 voorsprong weggaf tegen VIOS’79. De Westlanders hielden hun hoofd koel en zetten de puntjes op de “i”. In de tweede helft leek daarom ook lange tijd niets aan de hand voor FC Westland. Het creëerde kans op kans en kon meerdere malen de wedstrijd in het slot gooien, maar vergat dit te doen. Hierdoor kwam de eeuwenoude voetbalwijsheid tevens weer naar voren. Op het moment dat je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het. De leidsman van de avond gaf zeer gemakkelijk een penalty aan de ploeg uit Heiloo en Jilani Helder wist dan eindelijk keeper Barry Botman te passeren.

Spanning

Drie minuten voor tijd bracht dezelfde Helder de spanning volledig terug door de 2-3 binnen te koppen. Dit resulteerde in drie bloedstollende minuten waarin FC Westland-keeper Barry Botman met kunst- en vliegwerk zijn doel schoon wist te houden, onder andere door een tienmetertrap te keren na de zesde overtreding aan Westlandse kant. Pure ontlading vond plaats nadat de zoemer luidde in Heiloo. FC Westland doet goede zaken in lijfsbehoud voor de Eerste Divisie, doordat het zich met deze drie punten op een veilige achtste plek heeft weten te plaatsen.

Concurrent

Echter treft FC Westland aankomende vrijdag, 17 maart, opnieuw een directe concurrent voor degradatie, namelijk FC Marlène 2. De Westlanders kunnen zich in thuisbasis Sporthal Hoge Veld met drie punten een kansrijke uitgangspositie verschaffen voor een vervolg in de Eerste Divisie volgend seizoen. De aftrap vindt plaats om 21.30 uur.