Zaalvoetbal: zvv Den Haag dicht bij zege, maar moet VNS United punt toestaan

zvv Den Haag speelde uit thuis tegen VNS United met 3-3 gelijk. Multicult had in de Topklasse B geen enkel probleem met Futsal Rotterdam 2. Tutor ging in de Hoofdklasse C onderuit bij Olympia Go.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie degradatiepoule (mannen)

zvv Den Haag – VNS United

Na een interlandperiode werd er weer gevoetbald in de eredivisie. zvv Den Haag mocht aantreden in Sportcampus Zuiderpark tegen de nummer twee van de ranglijst, VNS United uit Amsterdam. In de eerste helft ging het gelijk op, maar VNS United was doeltreffend in de omschakeling en nam binnen acht minuten een 0–3 voorsprong door de doelpuntenmakers Adil Boukris, Wassim Aanquich en Marouane Maada. zvv Den Haag beloonde zichzelf niet door veel kansen te missen. De paal en keeper Ayoub Lamarti waren de grote struikelblokken.

Na rust ging zvv Den Haag energiek van start en met een strafschop maakte Mo el Osrouti (foto) de 1–3. Mo Taous maakte in de 35e minuut de aansluitingstreffer: 2-3. De kansen waren er nu over en weer. zvv Den Haag doelman Oussama Zayzaoui stond zijn mannetje en hield zijn ploeg in de race met een paar goede reddingen. Na een zesde overtreding van VNS United miste Mo el Ousrouti een strafschop van tien meter. Drie minuten voor tijd maakte Djamairo Richters de gelijkmaker: 3-3. De laatste minuten waren chaotisch en er waren kansen over en weer. De tijd was helaas te kort om een overwinning in uit het vuur te slepen.

De laatste wedstrijd dat zvv Den Haag niet heeft verloren, dateert alweer van 16 december jl., toen won de ploeg verrassend van Groene Ster, dat nu in de kampioenspoule speelt.

1e divisie A

HZV Vennewater – FC Westland

FC Westland wint cruciale wedstrijd in Heiloo van HZV Vennewater met 2-3. Klik HIER voor een verslag van dit duel.

Topklasse B

Stompwijk’92 – zvv Den Haag 2

Ondanks dat zvv Den Haag 2 koploper is, begon Stompwijk’92 sterk aan de wedstrijd. Het eerste doelpunt (mooie bal in de kruising) was wel voor Mo el Osrouti (zvv Den Haag 2). Daarna kwam Stompwijk’92 meer in haar spel. In een overtal situatie (Nawfal Boutkabout had geel gekregen) maakte Nick van de Bosch de 1–1. Even later kreeg weer een speler van zvv Den Haag geel (aanvoerder Luthmarnick Maria) en doelman Joeri van der Salm profiteerde namens Stompwijk’92 met een voorzet aan Lars van Santen, die de 2–1 maakte. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft waren er kansen voor beide teams, maar Stompwijk’92 liet grote kansen liggen. Mo el Osrouti,  Nawfal Boutkabout  en Luthmarnick Maria scoorden namens zvv Den Haag achter elkaar en zo kwamen de bezoekers op een 2–4  voorsprong. In de laatste paar minuten ging Stompwijk’92 meer druk zetten en dit resulteerde in de 3–4 van Rick de Haan.

FC Westland 2 – FC Boshuizen

De eerste helft was spannend. Scheidsrechter René de Jong zag Morad Naimi het openingsdoelpunt scoren namens FC Westland 2, daarna draaide FC Boshuizen de score om door doelpunten van Ali Aissal en Anas Benslimane: 1-2. Nog voor het rustsignaal kwam FC Westland 2 op een 3-2 voorsprong. De tweede helft was het qua score minder spannend. FC Westland won uiteindelijk met 9–3. De overige doelpuntenmakers van FC Westland waren Soufiane Aarabe, Karam Boukhari, James Dhanai en Mouhsine El Arnouki (allen 2x). Namens FC Boshuizen scoorde Anas Benslimane ook in de tweede helft.

Multicult – Futsal Rotterdam 2

Multicult had geen kind aan Futsal Rotterdam. Beide ploegen hadden erg weinig spelers op het veld. Multicult had maar één wissel en het geplaagde Futsal Rotterdam kwam maar met precies vijf man opdraven. Multicult kwam voor rust al met 5-0 voor te staan. Namens de ploeg van coach Basri Güçlü wisten Mo Achalhi, Houssain Zeryouh (beiden 2x) en Ali Boussaboun het net te vinden.

De tweede helft was de vermoeidheid bij de Rotterdammers duidelijk merkbaar. Houssain Zeryouh, Mo Achalhi (beiden 3x), Ali Boussaboun en Fouad Amrani waren de doelpuntenmakers na rust daardoor won Multicult met maar liefst 13-2.

Hoofdklasse C

Olympia Go – Tutor

Op 24 februari speelden de ploegen al tegen elkaar en toen werd in de kleine Sporthal van de TU Delft met 3-3 gelijk gespeeld. Nu verloor het team van coach Nuno Pereira in sporthal Staver (Sommelsdijk) met 3–0. Doelpuntenmakers waren aanvoerder Patrick Trommel, Mathijs Blonk en Nino Wielaard.

Stanga – GLZ Delfshaven

Stanga heeft in sporthal Hoge Veld met 7-1 gewonnen, na een ruststand van 0-0. Stanga heeft de gehele wedstrijd gedomineerd, maar wist de eerste helft niet tot scoren te komen. Doelman Neal Poeran was een sta-in-de-weg voor de ploeg uit Rotterdam. Na rust brak aanvoerder Osvaldo de Pina het Rotterdamse verzet; met een hard schot van afstand verschalkte hij de keeper. Hierna waren het Jeffrey Ramkisoen, Osvaldo de Pina en weer Jeffrey Ramkisoen, die Stanga op een riante 4-0 voorsprong zetten. Even sloeg de vermoeidheid toe en was er een moment van onoplettendheid. GLZ Delfshaven maakte daar gebruik van en Adem Ilazi scoorde de 4-1. Na wat wissels en aanpassingen bij Stanga vonden Maurice de Wit, John Poeran en weer Jeffrey Ramkisoen nog het doel.

OACN Boys 2 – zvv Den Haag 3

In sporthal De Akkers in Spijkenisse had zvv Den Haag 3 geen moeite met het reserveteam van OACN Boys. De ploeg uit de Residentie won, na een ruststand van 1-4, met 1–10. Doelpuntenmakers namens zvv Den Haag 3 waren Ronaldo Minta (5x), Andre Rumampuk (2x), Franklin van Vliet, Zanóah Pieris en Mahir Baaziz (allen 1x).