Zaalvoetbal: Mazzelstars verliest in eigen huis van Drs. Vijfje

Afgelopen vrijdag mocht Mazzelstars aantreden voor de thuiswedstrijd tegen Drs. Vijfje. Een strijd tussen de nummers twee en drie van Eredivisie poule B. Mazzelstars heeft twee wedstrijden gewonnen, één gelijk en één verloren.

Net als de nummer drie Drs. Vijfje. Alleen heeft de Groningse ploeg vier punten meer. Dat klinkt misschien gek, maar dat heeft te maken met de nieuwe seizoensopzet van de KNVB, waardoor je de helft van de punten van de eerste seizoenshelft meeneemt naar het tweede deel, dat opgedeeld is in  twee poules.

Van de eerdere wedstrijd tegen Drs Vijfje wist de ploeg nog, dat de tegenstander supersnel van start ging. Mazzelstars stond toen binnen vijf minuten achter met 3-0. Uiteindelijk werd het 4-1 voor de Groningse ploeg, die vorig jaar nog Nederlands kampioen was. Dus Mazzelstars was gewaarschuwd. En ook tijdens deze wedstrijd ging Drs. Vijfje gelijk snel van start en doordat een speelster uit de rug wegliep kon Tessa Peters in de vierde minuut ook de 0-1 maken voor Drs Vijfje.

Wakker

Mazzelstars was wakker. Al snel volgde Mazzelstars met een kans voor Paulien Otter. Daarna bleven de kansen over en weer gaan. Romy schoot net naast de kruising. Drs Vijfje miste een grote kans alleen voor het doel. Een prima pass van Kirsten Kok kon net niet worden afgemaakt door Ghizlan Abdellaoui. Drs. Vijfje kreeg nog een mogelijkheid na het loslaten van de bal en aan de andere kant werd een snoeiharde intrap van Romy Snelltegengehouden door de keepster van Drs.Vijfje en in de rebound kreeg Lizzy van Diepen de bal er net niet in. Met die 0-1 brak de rust aan.

Druk

In de tweede helft maakte al na vier minuten Kirsten Kok op aangeven van Ghizlan Abdellaoui de 1-1.  Dat smaakte naar meer. Helaas voor Mazzelstars een eigen doelpunt in de 27ste minuut doordat Romy Snell de bal als laatste aanraakte. Nog een minuut later maakte Laura Groen de 1-3 voor Drs. Vijfje. De wedstrijd leek gespeeld. Mazzelstars ging meer druk uitoefenen. Romy Snell kreeg nog een mooie kans en schoot wederom net naast de kruising. Ghizlan Abdellaoui en ook Susan van den Berg kwamen nog dicht bij het Groningse doel. En toen was het Kirsten Kok die in de 36ste minuut weer uit dezelfde hoek als de 1-1 een doelpunt maakte en de bal via binnenkant paal erin zag gaan: 2-3.

Opgelucht

In vier minuten kan er nog veel gebeuren. Helaas gebeurde dat voor Mazzelstars aan de verkeerde kan, want nog een geen minuut later scoorde Tessa Peters haar tweede doelpunt van de avond en bepaalde daarmee de eindstand op 2-4. Groningen kon opgelucht ademhalen en ging met de punten naar huis. Mazzelstars baalde, maar heeft er wel alles aan gedaan om de punten te pakken.