Oefenvoetbal: TOGB en ADO Den Haag O21 in evenwicht

Voor de tweede maal dit seizoen stonden TOGB en ADO Den Haag O21 tegenover elkaar. Op 11 oktober won ADO Den Haag O21 met 1-3 in Berkel, dus de mannen van trainer Mark Schuur waren gewaarschuwd.

Tekst: Glenn Duijzer

Toch was de eerste kans binnen 43 seconden voor de geelgroenen toen Sofyan El Hannoudi na een mooie combinatie alleen voor de Berkelse doelman stond. Colin Kraaijbeek wist de inzet van de Haagse spits tot corner te tikken.

ADO Den Haag O21 begon furieus aan de wedstrijd en wist de geelzwarten goed op eigen helft vast te zetten. Een snelle counter over de rechterkant met Lloyd Hendriks en El Hannoudi werd wederom door doelman Kraaijbeek goed gepareerd. Na een kleine twintig minuten speelde Finn de Bruin bal op de nadrukkelijk aanwezige El Hannoudi en zijn inzet van net buiten het strafschopgebied eindigde op de lat.

Afstand

Net over het half uur wist TOGB wat meer aanvallender te voetballen. Het was middenvelder Leroy Zwarteveld die vanaf grote afstand een poging waagde. Zijn inzet ging naast het Haagse doel. Uit de daaropvolgende tegenaanval schoot Niels Noordhoek de bal in de korte hoek. De TOGB-doelman wist de bal weer te stoppen. Na 37 minuten was daar dan toch de eerste treffer. Middenvelder Brandon Souza jaagde goed door op het Haagse middenveld en veroverde de bal. Met een paar mooie bewegingen wist hij zich vrij te spelen en krulde de bal in de kruising, waardoor TOGB met een 1-0 voorsprong de rust inging.

Middenveld

Na de rust speelde de wedstrijd vooral af op het middenveld en kregen beide teams weinig kansen. Desondanks kreeg ADO O21 langzamerhand meer balbezit zonder tot echte kansen te komen. Na iets meer dan een uur spelen stoomde Noordhoek vanuit de eigen verdediging op en zijn steekpass zette Onur Demir (foto) alleen voor het doel. De Haagse spits wist wel raad met deze kans en liet de Berkelse doelman kansloos: 1-1. Ondanks verwoede pogingen van ADO Den Haag O21 en de counters van TOGB, kreeg de wedstrijd de juiste uitslag.

Komende zaterdag speelt ADO Den Haag O21 thuis tegen FC Groningen, de aftrap is om 15.00 uur. Zondag TOGB gaat op bezoek voor een inhaalduel bij UNA. De aftrap op Sportpark Zeelst is om 14.30 uur.