Sebastian Haarlemmer eerste versterking TOGB-selectie

De tweeëntwintigjarige Sebastian Haarlemmer (foto) is de eerste versterking voor de selectie van de nieuwe trainer Jonathan Jonk van TOGB voor het seizoen 2023-2024. Haarlemmer verruilt RKAVV voor TOGB. De inwoner van Nootdorp zal de concurrentie aangaan met de huidige TOGB-aanvallers.

Tekst: Ron Fruining

Een gesprek met de nieuwkomer bij TOGB.

Leg eens uit waarom je RKAVV verlaat en aansluit bij de TOGB-selectie?

,,De optie om een divisie hoger en in een sterke competitie te gaan spelen is voor iedere voetballer aantrekkelijk natuurlijk. Daarnaast heb ik TOGB altijd een mooie club gevonden. Mijn broertje heeft bij TOGB gespeeld, zo is TOGB geen onbekend terrein voor mij.”

Waar heb je je opleiding als voetballer doorlopen?

,,Ik ben begonnen als mini bij RKDEO in Nootdorp, wat lekker dichtbij huis was. Na een aantal jaar heb ik de keuze gemaakt om naar DHC te gaan. Dit omdat ik hier op een hoger niveau kon voetballen. Ik besloot om na vele jaren bij DHC in de selectieteams te hebben gespeeld te vertrekken naar RKAVV in Leidschendam. De overstap van DHC naar de onder 19 bij RKAVV was niet groot, omdat beide teams op hetzelfde niveau uitkwamen. Bij RKAVV maak ik deel uit van de selectie.”

Wat voor “soort” aanvaller ben je?

,,Van origine ben ik wel echt een spits, maar ook heb ik veel minuten als buitenspeler gespeeld. Ik ben een balvaste speler en houd er ook zeker van om in een één-tegen-één-situatie mijn actie te maken.”

Kun je aangeven wat je sterke punten zijn en waar je aan moet werken om een nog betere aanvaller te worden?

,,Waar ik vaak mijn voordeel uithaal in wedstrijden is, dat ik tweebenig ben. Wat ik zelf wil verbeteren is koppen.”

Wat verwacht je bij en met TOGB te kunnen bereiken?

,,Veel plezier hebben in het voetbal op Derde Divisie-niveau natuurlijk. Daarnaast zou het wel een stunt zijn als we zouden promoveren. Al moet ik zeggen dat de huidige selectie het nu ook erg goed doet, dus misschien gaat dat dit seizoen nog gebeuren.”

Ken je spelers uit de huidige TOGB-selectie?

,,Ik ken de spelers nog niet persoonlijk. Wel heb ik met een paar jongens door de jaren heen samengespeeld bij de KNVB.”

Waar moeten de TOGB-supporters op gaan letten komend seizoen als jij in het veld staat?

,,De bal zou er misschien nog wel eens mooi in kunnen vliegen! Ik heb er veel zin in om bij TOGB te gaan spelen.”

Lees verder