Warming-up zondag 1B: TAC’90 strijdt om eerste positie tegen Nemelaer

Voor TAC’90 staat weer een topduel op het programma. Nu heeft de ploeg van trainer Arie van der Padt (foto) een uitduel bij Nemelaer voor de boeg. Vorig seizoen waren de Brabanders voor de uitschakeling en degradatie van TAC’90 in de nacompetitie verantwoordelijk en ook de heenwedstrijd in deze competitie in Den Haag ging verloren.

Afgelopen seizoen was Van der Padt nog geen trainer van TAC’90, maar hij woonde het duel in de nacompetitie tegen Nemelaer wel bij. De ploeg uit Haaren maakte er een geweldig spektakel van met veel vuurwerk en mensen langs de lijn. In de wedstrijd zelf zag Van der Padt dat de tegenstander een paar pittige overtredingen maakte. Op basis van de tweede helft had er meer ingezeten, maar TAC’90 degradeerde uit de Hoofdklasse.

Hak

Ook in de wedstrijd van dit seizoen in Den Haag ging het gelijk op. Na een 1-0 voorsprong voor TAC’90 werd het 1-1 uit een gelukkig doelpunt. Een speler van Nemelaer wilde de bal niet koppen omdat hij net een haartransplantatie had ondergaan. De speler dook onder de bal door en ging met zijn hak naar de bal die in het doel verdween. In de tweede helft pakte Nemelaer de winst: 1-2.

Sfeeracties

Vorige week veroverde TAC’90 de tweede periodetitel, maar dit is niet uitbundig gevierd. De focus ging al snel naar het komende duel tegen Nemelaer. Bij de Haagse ploeg is iedereen zich bewust van het belang van het duel, maar er is ook het besef dat ongeacht het resultaat de competitie nog niet beslist zal zijn.  Het zal in ieder geval een wedstrijd zijn tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Beide teams zullen voor de winst gaan. De thuisploeg kondigde in ieder geval aan weer een feest te organiseren voor na de wedstrijd en ook worden weer sfeeracties vooraf verwacht.