Zaterdag 5B: Overtuigende zege voor GSC ESDO, WIK heeft weg omhoog gevonden

In het duel met Moordrecht liet GSC ESDO duidelijk haar ambities blijken met een dikke overwinning. DVC legde ONA het vuur na aan de schenen, maar moest uiteindelijk met een nederlaag genoegen nemen. WIK won van Gouderak en klom naar een vijfde plaats.

GSC ESDO – Moordrecht

In de eerste helft hield het bezoekende Moordrecht de schade nog beperkt tegen de lijstaanvoerder. Houcine Zerjouh bezorgde GSC ESDO een 1-0 voorsprong. In de tweede helft nam GSC ESDO afstand van de tegenstander door twee treffers van Djamel Boerstra. Na een tegendoelpunt van Moordrecht bepaalden Badr Haouach en Houcine Zerjouh de eindstand op 5-1.

ONA – DVC

In Gouda hield ONA tot aan de rust prima bij en ging aan de thee met een 0-0 stand op het scorebord. Tien minuten na de hervatting kwam DVC door een treffer van Sem Meijers zelfs op voorsprong. DVC kwam met tien man te staan met nog een kwartier te gaan na een tweede gele kaart voor Mike van Es. Pas in de 82e minuut kon ONA op gelijke hoogte komen. Uit de kluts ging de bal via een rug van een speler van DVC het doel in. Drie minuten later trok ONA de winst naar zich toe: 2-1.

Quick (H) – HDV

Quick schoof eenvoudig tegenstander HDV aan de kant. John Henry Maasbach zorgde met twee treffers voor een prima start voor de Haantjes. Met deze stand werd de rust bereikt. Na twee doelpunten van Karel Trappenburg en Fito Covarrubias. werd het duel bij een 4-0 stand even stilgelegd na een rode kaart voor Harun Ozkul van HDV. Het opstootje wed gesust en in het vervolg van het duel scoorde Quick nog twee keer. Taco Steen sen Tobias van Emst zorgden voor een 6-0 eindstand.

WIK – Gouderak

WIK speelde het duel met Gouderak met rouwbanden in verband met het overlijden van Ton Boevink, oud-trainer van de club. Na een minuut stilte begon de thuisploeg sterk aan het duel en was de hele eerste helft de bovenliggende partij. Vijf minuten voor de thee kon Paulo Fortes Rodericus uit de scrimmage de 1-0 aantekenen. Ook in de tweede helft was WIK heer en meester. Uit een voorzet van Fortes Rodericus scoorde Joey Doorschodt de 2-0 met het hoofd. Trainer Geoffrey van Loenen (foto) zag WIK daarna kans na kans missen en in de laatste minuut nog de 2-1 om de oren krijgen.

REMO – ASW

REMO trof in ASW een lastige tegenstander, maar had veel balbezit. Beide teams konden kansen creëren. ASW profiteerde een aantal keer van slordig uitverdedigen van REMO. Mohamed Dhaman schoot de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong vijf minuten voor rust. REMO was na de pauze de betere ploeg en controleerde de wedstrijd. Taylor Schotte zorgde uit een strafschop voor de 2-0. Meteen vanaf de aftrap kon ASW de aansluitende treffer produceren. REMO bleef koel en kwam vijf minuten voor tijd op 3-1.

De Ster – SVO Buytenpark

In Den Haag won SVO Buytenpark met 2-4 van De Ster. Namens de hekkensluiter was Yeiner Polania twee keer scherp in de afwerking. Voor de Zoetermeerse formatie scoorden Fabian Bruster en Erkan Sensoy in de eerste helft. Na de rust waren Younes Ktitu en Miquel Eijkelhoff trefzeker.

Wanica Star – Toofan

In het Haagse onderonsje kwam een 2-2 eindstand op het bord te staan. Wanica Star pakte de leiding door een treffer van Maicol Polania. Na de hervatting schoten Vitin Dhoen en Serhi Dzersh Toofan naar een 1-2 voorsprong. Uit een strafschop redde Polania nog een punt voor Wanica Star.