Zaterdag 4D: Graaf Willem II VAC na onverwachte nederlaag leider af

Graaf Willem II VAC leed zaterdag verrassend haar eerste nederlaag in dit seizoen. Directe tegenstander IJVV de Zwervers won overtuigend van het povere sv Ommoord (9-0), waardoor het de koppositie van de ploeg van trainer Jan de Jong overneemt.

Tekst: Peter Petit

Weer een forse nederlaag voor KSD-Marine tegen vv Groeneweg. Na de 8-0 thuis werd het nu in Zevenhuizen 5-1 voor de thuisploeg. RVC Celeritas kon in Boskoop tegen het plaatselijke BGC Floreant geen vervolg geven aan de goede prestatie van vorige week. FC Zoetermeer wist zich pas in blessuretijd te verzekeren van winst op regiogenoot SEV. De kelderkraker tussen NOC Kralingen en Haagse Hout eindigde onbeslist in 1-1.

vv Groeneweg- KSD-Marine

Het team van hoofdtrainer Henk Baggerman wist de score in de eerste helft nog beperkt te houden (1-0), maar in de tweede helft ging het mis. De 2-0 voor Groeneweg kwam uit een eigen doelpunt van KSD-Marine. Een Haagse verdediger wilde de bal wegtrappen, maar trapte de bal langs zijn eigen keeper. Het derde doelpunt voor de thuisploeg was volgens KSD-Marine gescoord in buitenspelpositie, maar de scheidsrechter reageerde niet op het vlaggen van de grensrechter van de gasten. Dankzij Wesley Perquin werd het 3-1, maar twee treffers van Groeneweg bepaalden de eindstand uiteindelijk op 5-1.

BGC Floreant – RVC Celeritas

In Boskoop nam BGC Floreant, directe concurrent van RVC Celeritas voor de vijfde plek in 4D, revanche op de 3-1 nederlaag eerder dit seizoen. De geelblauwen versloegen de Rijswijkers met 3-0 na een 1-0 ruststand. Rens Blok, de man in vorm bij de Boskopers, scoorde halverwege de eerste helft de 1-0, zijn derde treffer in evenveel duels. Aanvoerder Bruce Tol benutte in de 87e minuut een strafschop voor de thuisploeg na een overtreding op de vier minuten eerder ingevallen Bart van Herk, terug na vijf duels blessureleed. Een eindstand van 3-0 op het scorebord na een eigen doelpunt RVC Celeritas in minuut 94. Een gele kaart voor Benjamin Calliste van RVC Celeritas wegens kritiek op het functioneren van leidsman Tim van Diest.

RCSV Zestienhoven – Graaf Willem II VAC

Een volkomen onverwachte eerste nederlaag van dit seizoen van de vriendenploeg van trainer Jan de Jong (foto) tegen een middenmoter nog wel, RCSV Zestenhoven: 1-0. Omdat directe tegenstander IJVV de Zwervers, voor aanvang van het duel van zaterdagmiddag één punt achter op de Wassenaarders, fors uithaalde tegen Ommoord (9-0), voeren zij nu de ranglijst aan. De competitie duurt nog lang, dus IJVV de Zwervers kan ook nog averij oplopen, maar ‘de graven’ hebben een eventuele titel niet meer in eigen hand.

NOC Kralingen – Haagse Hout

Een wedstrijd in de kelder van 4D tussen twee clubs die zelf al geaccepteerd hebben volgend seizoen één treetje lager te moeten spelen, eindigde in 1-1. Een knap doelpunt van Haagse Hout kwam van de voet van Burak Huyuk.

FC Zoetermeer – SEV

Een fel bevochten zege van de thuisploeg (3-2), dat overigens slecht was begonnen aan de wedstrijd. Het team van hoofdtrainer Leroy Vaes keek tegen een 0-2 achterstand aan voordat het eindelijk zelf begon te voetballen. Djamil el Messauodi scoorde na een afgeslagen bal uit een corner en Vaes zag dat de spirit weer terug was in zijn team. Alweer uit een corner werd de gelijkmaker gescoord door de Zoetermeerse goaltjesdief Roald Houterman en met 2-2 gingen de spelers aan de thee. Na rust was FC Zoetermeer de aanvallende en SEV de verdedigende ploeg. Toch duurde het nog tot ver in blessuretijd voordat de thuisploeg het duel in haar voordeel kon beslissen. Mathijs Kox scoorde de winnende Zoetermeerse treffer uit een vrije trap.