Zaterdag 4C: BMT is nog voornaamste concurrent voor PGS/VOGEL in titelstrijd

De strijd om de bovenste plaatsen lijkt voorlopig nog tussen twee teams te gaan. Koploper PGS/VOGEL was een maatje te groot voor Quick Steps. BMT zorgde voor een flinke deuk in de titelaspiraties van GDA door het onderlinge duel te winnen. ODB won met ruime cijfers van HPSV in een wedstrijd die in het teken stond van het overlijden van erelid Ton Boevink.

Tekst: Roland van der Linden            |      Foto’s: Angelo Blankespoor  &  Rob Römer

PGS/VOGEL – Quick Steps

In de eerste helft nam de thuisploeg al afstand van Quick Steps. Na een kwartier spelen schoot Max de Bruin de 1-0 binnen. Daarop volgden twee treffers van Glenn Plum, waardoor de stand 3-0 werd. Quick Steps mocht nog voor de rust een strafschop nemen, maar deze werd gestopt. In de rebound was Ruben Morawek alsnog trefzeker. Na de thee was de koploper nog drie keer doeltreffend. Glenn Plum, Stanislav Skybitskyi en Gino Mulder waren verantwoordelijk voor de 6-1 eindstand.

BMT – GDA

GDA begon fel tegen BMT en kwam al snel op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van rechts van Bradley Schoenmaker werd door Dennis Heemskerk goed afgerond: 0-1. BMT ging beter combineren, maar kwam niet meteen tot echte kansen. Halverwege de eerste helft kwam werd de bal uit een vrije trap goed binnengekopt door Bayram Akyon en kwam de 1-1 op het bord. Een strafschop in de tweede helft werd gered door de keeper van GDA, maar in de rebound nam Akyon toch nog de 2-1 voor zijn rekening. Vijf minuten later viel de beslissende treffer. Een vrije trap werd niet goed weg gewerkt door de defensie van GDA. Faruk Karadag kon simpel binnenschieten.

DUNO – VCS

In de eerste helft kwamen beide teams niet tot scoren en gingen dan ook aan de thee met de 0-0 op het scorebord. Een vrije trap leidde na rust tot de openingstreffer van de bezoekers. VCS-speler Anouar Atall Haoui schoot de gegeven kans in de touwen. Pas in blessuretijd kon DUNO op gelijke hoogte komen. Een schot van de rand van het strafschopgebied van Jimmy Kipp ging via de verdediging van VCS het doel in: 1-1. VCS kreeg ook kansen in de extra tijd, maar DUNO-doelman Roy Houdijk hield knap zijn doel schoon.

ODB – HPSV

Aan de Albardastraat werd bij het duel tussen ODB en HPSV uitgebreid stil gestaan bij het overlijden van erelid Ton Boevink. Hierover zondag meer op de deze site. In de wedstrijd ging het crescendo met de thuisploeg. Laagvlieger HPSV werd met een 6-0 nederlaag huiswaarts gestuurd.

ODB nestelde zich door de overwinning stevig in de middenmoot, maar moet door de versterkte degradatieregeling nog steeds angstvallig achterom kijken. (Foto’s ODB-HPSV: Angelo Blankespoor)

Vredenburch – Semper Altius

De Rijswijkse derby tussen Vredenburch en Semper Altius was een ongelijke strijd. De thuisploeg schoot maar liefst een half dozijn treffers langs de keeper van Semper Altius: 6-0. Erwin Kruit, Bas Visser, Johnny Vergeer (2x), Tristan Sander en Mehmet Aygun scoorden voor de thuisploeg. (Foto’s: Vredenburch-Semper Altius: Rob Römer),

sv Erasmus – Quintus

De opmars van de ploeg uit Kwintsheul werd gestopt door sv Erasmus. De Haagse ploeg boekte een 2-0 overwinning op de bezoekers. Mitchel Beijersbergen nam de openingstreffer voor zijn rekening:  1-0. Vlak voor het einde van het duel stelde Danny Stakenburg de zege van sv Erasmus definitief veilig: 2-0.

sv Loosduinen – RAS

Beide teams moesten even wachten met het begin tot er een vervangende scheidsrechter beschikbaar was. Op Sportpark Madestein konden zowel sv Loosduinen als RAS in de eerste helft niet tot scoren komen. Een treffer van Loosduinen-speler Nemo Verstraten werd afgekeurd vanwege buitenspel. Acht minuten in de tweede helft viel de enige treffer van de wedstrijd. Uit een vrije trap schoot Damian van der Horst sv Loosduinen naar een 1-0 overwinning.