Zaterdag 2E: SVC’08 zakt uit tegen CWO door ondergrens

Op het zonnige Nieuwelantpark in Vlaardingen bezocht SVC’08 CWO. In de heenwedstrijd werd het destijds 4-2 in het voordeel van SVC’08. Dus er was goede hoop op een goed resultaat mede gezien het feit dat CWO de laatste wedstrijden niet had kunnen winnen.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Maar het liep heel anders. Alleen in de eerste tien minuten van de wedstrijd kreeg SVC’08 twee doelrijpe kansen, maar in het verdere verloop van de wedstrijd kon SVC’08 geen indruk maken en verloor het zeer terecht van een tegenstander die haar zaakjes tactisch beter voor elkaar had en de wil om te winnen uitstraalde.

SVC’08 begon weer met drie centrumverdedigers en twee wingbacks die hoog moesten spelen, Thomas Hughes op tien en twee spitsen. Verleden week tegen HVC’08 had deze tactiek al aangetoond dat SVC’08 verdedigend de zaken dan wel onder controle heeft, maar aanvallend geen vuist kan maken. Ook nu was dat het geval. In de achtste minuut bereikte een pass van Thomas Hughes Iliass Daoudi, maar hij schoot in vrije positie naast. In de twaalfde minuut was het Norvin Mercera die SVC’08 op voorsprong kon brengen, maar ook dit lukte niet en daarmee was de koek op.

CWO won constant de tweede bal en met name Taha Kadri en Justin van Mullem waren handenbinders voor de SVC’08-achterhoede. In de drieëntwintigste minuut mocht Mike van de Meer een corner nemen namens CWO. De bal belandde bij de eerste paal waar Justin van Mullem het duel met keeper Owen Lammerding won en de 1-0 binnen werkte. Met deze stand brak de rust aan.

Na rust schakelde SVC’08 met Fabian Toet in de ploeg voor Nathan Martina over op een wat offensiever plan. Maar dit bracht geen uitkomst. CWO was gewoon veel feller in de duels en had in Taha Kadri een gevaarlijk wapen aan de zijkant. In de zevenenvijftigste minuut kwam Van Mullen in schietpositie, maar zijn inzet miste doel. SVC’08 probeerde aan te dringen, maar was voorin machteloos. In de vijfenzeventigste minuut werd een CWO-aanvaller onreglementair gestopt in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Mike van de Meer ging achter de bal staan, maar zijn schot werd kundig gestopt door doelman Owen Lammerding. SVC’08 bleef dus in de race.

Maar als je dan een minuut later je op kinderlijke wijze uit laat spelen en Kadri de bal op de geheel vrijgekomen Van Mullen kan spelen, dan roep je alsnog de ellende over jezelf af: 2-0. De wedstrijd was voor SVC’08 hiermee wel verloren. De mooie treffer die Adnan Bajic nog op het scorebord bracht was een persoonlijke beloning voor deze speler, die wellicht wat zwaar oogt, maar met een prima techniek de noodzakelijke rust bracht op het middenveld bij CWO. SVC’08 moet de wonden likken en zich volgende week in de thuiswedstrijd tegen VFC zien te herpakken.