Zaterdag 2E: Westlandia mengt zich in strijd om bovenste plaatsen

In Delft boekte Westlandia een belangrijke overwinning op Full Speed. De Naaldwijkers klommen door de overwinning naar een vierde positie. Het verschil met de ploegen daar net boven is zeer klein. Full Speed werd door de nederlaag dieper in de degradatiezorgen gedrukt.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Alex Pronk

Westlandia bracht Full Speed meteen in de problemen door hoog druk te zetten, maar de Naaldwijkers waren slordig in de afwerking of werden teruggefloten door de arbiter. Vlak voor rust kwam Westlandia op voorsprong. Sander Lievaart rukte vanaf rechts op. Zijn voorzet werd na een overstapje van Tim van der Voort door Jari Lievaart het doel in gewerkt.

Meteen na de rust was het weer raak voor Westlandia. Een voorzet van Mike Vijverberg werd met het hoofd door Stefan Bron in de touwen gewerkt. De bezoekers bleven kansen creëren, maar verzuimden te scoren. Pas in de 66e minuut kon Full Speed en bal voor het eerst tussen de palen schieten, maar was niet hard genoeg om doelman Jari Duijvestijn te verrassen.

In het vervolg van het duel vielen er nog genoeg kansen te noteren voor Westlandia. Alleen Tim van der Voort was scherp in de afwerking en zorgde voor een 3-0 overwinning die hoger had moeten uitvallen.