Zaterdag 1B: Voorschoten’97 wordt op nederlaag getrakteerd door Valken’68

Op Sportpark Adegeest moest Voorschoten’97 haar meerdere erkennen in de bezoekers. Valken’68 ving de thuisreis aan met een 1-3 overwinning op zak. Door de nederlaag zakte de thuisploeg van trainer Jonathan Jonk (foto) naar de zevende plaats op de ranglijst.

Miquel Boersma kreeg na drie minuten de eerste kans voor de groengele formatie, maar zag zijn bal naast het doel verdwijnen. In de zevende minuut mocht Valken’68 aanleggen voor een penalty en kon Samet Arikan de 0-1 inschieten. Twintig minuten later was het weer gelijk. Een schot van Jim van der Krogt werd in de rebound door Kauzi Nomen tot doelpunt verheven: 1-1.

Lastig

In de tweede helft nam de druk op Voorschoten’97 toe en kreeg de thuisploeg het lastig en kon voorin weinig gevaar stichten. Valken’68 kon de winst naar zich toe trekken. Na een treffer van Mark Langeveld in de zeventigste minuut gooide Huig van Duijn het duel in laatste minuut definitief op slot: 1-3.