Zaterdag 1B: DHC behaalt tegen sv Nootdorp eerste punt

In het Stadion aan de Brasserskade werd vooraf door diverse mensen teruggeblikt op ‘de heenwedstrijd’ op 29 oktober jl., toen sv Nootdorp met maar liefst 13-0 van DHC won. De Nootdorp-aanhang rekende nu op minimaal tien doelpunten, de groen-zwarten hadden na het goede spel vorige week uit bij Wippolder hoop op een acceptabel resultaat in ‘de terugwedstrijd’.

Tekst: Wicher Schreuders       |    Foto’s: Franca Dobbe

Een week geleden nam DHC een 0-1 voorsprong, maar die wedstrijd eindigde via 3-3 in een 6-3 zege voor Wippolder, waarmee DHC na zeventien wedstrijden nog steeds op 0 punten stond. Na het tussentijdse vertrek enige dagen geleden van trainer Marco Jalink was de dienstdoende trainer/coach bij sv Nootdorp nu Jeroen Struijs. Aan groen-zwarte kant nam Tolga Turkeri de honneurs waar voor John de Letter, na diens rode kaart vorige week bij Wippolder.

Na de voorzichtig positieve geluiden in de afgelopen dagen (zowel bestuurlijk als ook over het vorige week vertoonde spel) rondom de groen-zwarte thuisclub waren er opvallend veel voorheen trouwe groen-zwarte supporters, die eindelijk weer eens de weg naar het Stadion hadden gevonden en luid van hun aanwezigheid blijk gaven. Ook voormalig DHC-secretaris en -coryfee Dik Schreuders was weer eens aanwezig, dit na de zware hersenbloeding die hem in oktober 2020 trof. Hij is overigens nog steeds stapsgewijs hiervan herstellende.

Levensgevaarlijk

DHC kwam goed uit de startblokken. Met snel en diepgaand aanvallend spel waren met name in het eerste half uur de buitenspelers Enoch Anomgbor en Mohamed Chokoud goed op dreef en levensgevaarlijk. Al na vijf minuten ging een goede lage voorzet van Chokoud gevaarlijk voorlangs zonder dat een DHC-er die kans kon benutten. Na elf minuten spelen zette Fatih Ozbilek in een ogenschijnlijk gevaarloze situatie druk op voormalig DHC-er Vincent Romeijn, die vervolgens wilde terugspelen op zijn doelman Michael de Leeuw, die zich echter naar de zijkant van zijn doel had begeven. De terugspeelbal van Romeijn verdween hierdoor in het lege doel, waardoor de stand al snel op 1-0 kwam.

In het vervolg van de eerste helft bleef DHC over de vleugels regelmatig gevaarlijk voor het doel van sv Nootdorp komen, maar ook de Nootdorpers werden steeds gevaarlijker. Het spel golfde op en neer, er werd van beide kanten met volle inzet gespeeld, hetgeen nogal eens tot onderbrekingen vanwege kleine blessures leidde. De wedstrijd was en bleef overigens zeer sportief. Halverwege de eerste helft raakte Nootdorper Pim Hulst bij het geven van een voorzet, zonder dat er een tegenstander bij betrokken was, op een vervelende wijze geblesseerd aan zijn knie toen zijn knieschijf zich van zijn plaats verschoof, maar daarna weer terug op zijn plek kwam. Een blessure die Hulst al vaker heeft gehad. We wensen hem uiteraard een goed herstel toe. Intussen ging de wedstrijd richting de rust, die ondanks kansen voor beide teams en acht minuten blessuretijd met een ongewijzigde 1-0 aanbrak.

Alert

Na de doelwisseling nam de druk van sv Nootdorp toe, maar echt gevaarlijk kon het ook niet worden, mede omdat de Delftse defensie goed in elkaar zat en uitstekend standhield. De aanvallen van Delftse zijde, die later in de tweede helft weer in aantal zouden toenemen, bleven echter ook vol gevaar, zodat sv Nootdorp steeds alert moest blijven. Na zeventig minuten spelen kende arbiter Cor van Elswijk aan de linkerkant bij de zijlijn  een vrije trap toe aan de gasten. De bal werd hoog voorgegeven en kwam bij de tweede paal terecht bij twee Nootdorpers, waarvan Randy Stanneveld de bal in het doel kon tikken. Ondanks de protesten van de DHC-ers en het vlagsignaal van DHC-clubgrensrechter Giovanni Vos voor buitenspel werd het doelpunt door scheidsrechter Van Elswijk toch toegekend: 1-1.

De thuisploeg probeerde hierna alsnog de overwinning binnen te slepen, de Nootdorpers probeerden hetzelfde. Opnieuw trok de arbiter vele minuten extra tijd bij, maar net toen bij een laatste uitbraak Mo Chokoud solo gevaarlijk op het Nootdorpse doel af leek te gaan, was het na nu zeven extra minuten volgens Van Elswijk tijd om af te fluiten.

De wedstrijd eindigde hiermee in een 1-1 gelijkspel. Dit voelde voor DHC als een overwinning, aangezien dit pas het eerste punt in de competitie van dit seizoen is. Voor sv Nootdorp voelde dit – na een serie nederlagen – kennelijk andermaal als een zeer teleurstellend resultaat, want ze zijn de eerste en tot nu toe enige ploeg die niet van DHC heeft kunnen winnen. De 1-1 uitslag was gezien de inzet en het vertoonde spel van beide kanten terecht. DHC was vorige week bij Wippolder al dicht bij minimaal het eerste punt, maar nu werd dit eerste punt dan toch werkelijk bijgeschreven. De aanwezige DHC-supporters hadden een mooie middag en zullen op basis hiervan ook de volgende wedstrijden terugkomen. Het lijkt er op dat de groen-zwarten toch nog wel wat meer punten kunnen gaan behalen.

(Klik HIER voor meer foto’s van DHC-sv Nootdorp)