Zaterdag 1B: DSO blijft koploper na ruime winst op VUC

DSO heeft een vervolg gegeven aan de ongeslagen status in de thuiswedstrijden. Na een ruststand van 1-1 sloeg DSO in de tweede helft toe. Het werd via een aantal snelle counters uiteindelijk een verdiende 4-1 overwinning.

Tekst: John Carlier       |     Foto’s: Winfried Klos

De start van de wedstrijd was al veel belovend, omdat na vijfenveertig seconden al een 1-0 stand op het scorebord kon worden gezet. Daarbij moet wel gezegd worden dat de verdediging van VUC nog niet goed bij de les was. Hier maakte Timo Reinhardt goed gebruik van, want door het geklungel in de verdediging kreeg hij de mogelijkheid om de hoek uit te zoeken en de 1-0 te scoren.

Een snelle voorsprong  gaf DSO vleugels en het kreeg de gelegenheid om na deze score diverse combinaties op te zetten. Langzaamaan pakte VUC de draad beter op, waardoor DSO niet de gelegenheid kreeg om de score te verhogen. Een kleine kans voor Tim Ceder was er nog wel, maar zijn schot ging naast. Ondanks het feit dat DSO toch een overwicht had, zag VUC toch bijna kans om de 1-1 te scoren. Op aangeven van Djamairo Rigters had Carlos Massoxi moeten scoren, maar hij faalde op het cruciale moment.

Counter

Ondanks het feit dat DSO toch kans zag om drie corners te forceren, was het toch VUC dat toesloeg. Via een snelle counter kwam de bal bij Carlos Massoxi en hij gaf Djamairo Rigters de mogelijkheid om te scoren. Bij zijn schot was keeper Sven Wolsheimer kansloos: 1-1. Volkomen onnodig kreeg Keefer Vermeulen na dit doelpunt de gele kaart.

Heel even was DSO toch van slag af, want zowel Max Otten als Ennis Akona mochten de kwaliteiten testen van Sven Wolsheimer door twee afstandsschoten los te laten, die met een enorme reflex tot corner werden verwerkt. Wellicht toch enige schrik bij DSO. Het team kwam toch weer goed in de wedstrijd terug en forceerde vlak voor het rustsignaal drie corners achter elkaar, waarbij Timo Reinhardt en Wesley Vaes nog de mogelijkheid hadden om de stand op 2-1 te brengen. Gelet op het spel van beide teams was de 1-1 toch een terechte ruststand.

Initiatief

Bij aanvang van de tweede helft was bij DSO Delano de Rooij ingebracht voor Wesley Vaes en bij VUC stond Roy Speelman in het veld voor Keefer Vermeulen. Direct bij aanvang nam DSO weer het initiatief wat direct tot een gevaarlijk moment leidde. Geert Koren loste een schot vanaf ongeveer 25 meter dat nog net tot corner kon worden verwerkt. Ook VUC liet via Djamairo Rigters blijken geen genoegen te nemen met deze gelijke stand. Zijn afstandsschot werd nog net tot corner getikt.

Tot aan de 72e minuut waren er aan beide kanten kansen met veel snelle counters. Het was echt afwachten wie zou gaan scoren. Bij één van de kansen was DSO via Timo Reinhardt het dichtst bij een doelpunt. Ook hij kon aanleggen van ver buiten het strafschopgebied, maar zijn schot ging via een verdediger en zijkant paal tot corner. In deze fase werd fel gestreden om de bal waarbij Max Otten tegen een gele kaart opliep. Om nog meer strijdlust in het spel te brengen wisselde trainer Bert de Best van DSO Eddie Kaffa voor Anouar Zibouh.

Direct na deze wissel  was het Max Otten van VUC die de kans kreeg om in een leeg doel te scoren, maar op het allerlaatste moment kon doelman Sven Wolsheimer het schot nog blokkeren.  Onbegrijpelijk maar na deze actie was het met VUC gebeurd.

Reflex

DSO nam weer het initiatief en via weer een snelle counter kwam de bal bij Tim Ceder, die vanuit een perfecte voorzet de bal in de uiterste hoek kopte, volkomen buiten bereik van de keeper: 2-1. Opvallend dat na dit doelpunt Tim Ceder werd gewisseld,  waarschijnlijk een publiekswissel. Na deze 2-1 stand leek het wel of VUC het opgaf, want drie minuten later werd het zelfs 3-1 door invaller Anouar Zibouh, die op aangeven van eveneens invaller Jurdany Koster in een leeg doel kon scoren. Hiermee was de scoringsdrift nog niet op, want dit keer was het Jurdany Koster zelf die vlak voor het eindsignaal de 4-1 liet aantekenen. In de laatste minuut had het nog bijna 5-1 geworden door Brandon Tichem, maar zijn schot werd door doelman Nick Hasper met een enorme reflex gestopt. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat de uitslag een enigszins vertekend beeld gaf, want VUC heeft tot aan de tweeënzeventigste minuut goed partij gegeven.

Door het gelijke spel van VELO, nummer drie op de ranglijst en het verlies van nummer twee Die Haghe, heeft DSO een ruime voorsprong van vier punten genomen.