Zaterdag 2E: Vitesse Delft onderuit bij VFC in Vlaardingen

Vitesse Delft heeft de uitwedstrijd tegen VFC verloren. Na een 1-0 ruststand en een rode kaart voor de bezoekers eindigde het duel in 2-0.

Tekst: Harold Koster

De ploeg uit Delft begon goed aan de wedstrijd. VFC werd teruggedrongen en dat resulteerde al snel in een kans voor Rick Burgering. Zijn inzet was echter te zacht om de meegereisde supporters uit Delft te laten juichen. Vitesse Delft bleef de betere ploeg en in de twintigste  minuut schoot Duncan Sjerp op de paal. Na een poging van spits Burgering was het de beurt aan VFC. Afstandsschoten van Troy Solomons en Aaron de Bruin hadden al een waarschuwing voor de bezoekers moeten zijn.

In de 33e minuut werd een voorzet van links door Coen Bokx succesvol afgerond. Hij kwam voor zijn tegenstander en liet keeper Lennart van den Hengel kansloos: 1-0. Enigszins tegen de verhouding in stond de thuisploeg op voorsprong.

Rood

Nog voor het rustsignaal van scheidsrechter Mulder klonk, stond Vitesse Delft met tien man. Na een overtreding van VFC trapte Hamza el Kaddouri (foto) na. Mulder twijfelde niet en toonde de linksback van de Delftenaren de rode kaart.

Counter

In de tweede helft ging Vitesse Delft met een man minder op zoek naar de gelijkmaker. Dit gebeurde echter niet overtuigend en verder dan een vrije trap van Sander Koeleman in de 54e minuut, die door keeper Ruben Schuit prima werd gered, kwam het niet. Aan de andere kant loerde VFC op de counter. De ploeg speelde gedisciplineerd en zorgde met snelle uitbraken voor dreiging en gevaar. In de 64e minuut belandde een schot van Dimitri van der Meer op de paal.

Corners

Vitesse had moeite met het creëren van kansen en moest het hebben van stilstaande situaties. Een vrije trap van invaller Nasreddine Harras ging over en Mark de Graaf kopte de bal uit een vrije trap van Sjoerd van der Kolk over. Ook de corners van Vitesse Delft en het vele balbezit zorgden niet voor het gewenste resultaat.

Buitenspel

In de slotfase leek een punt voor de ploeg uit Delft het hoogst haalbare, maar zelfs zover kwam het niet. Bij een snelle uitval van VFC passeerde Justin Westdijk keeper Van den Hengel en schoot de thuisploeg in veilige haven: 2-0. In de blessuretijd werd een doelpunt van Vitesse Delft-spits Burgering nog afgekeurd vanwege buitenspel.

Met deze overwinning kroop VFC naar Vitesse Delft toe en bracht het verschil terug tot twee punten. De ploeg van trainer Ronald Hes op haar beurt verzuimde gebruik te maken van de misstappen van de concurrentie en zakte naar de vijfde plaats.