Zaterdag 2E: RKDEO pakt regelmatige overwinning op Wilhelmus

RKDEO heeft op eigen veld een regelmatige 2-0 overwinning behaald op laagvlieger Wilhelmus. De Voorburgers hadden de pech, dat al in de warming-up een speler afviel. Timo Albers haakte af en in zijn plaats startte Cas van Delft in de basis.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Na twaalf minuten spelen weer pech voor Wilhelmus. In een duel om de bal kwam Wilhelmus-speler Etienne van Kleef verkeerd terecht en kermde het uit van de pijn wat over het hele veld te horen was. Staf en verzorgers snelden naar de onfortuinlijke Van Kleef. Van Kleef werd vervolgens met de brancard van het veld gedragen. In de rust kwam de ambulance maar Van Kleef werd niet meegenomen naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk kniebanden afgescheurd. Zijn plaats werd ingenomen door Kevin van der Poel.

Na een kwartier probeerde Jack Doorschodt van RKDEO het met een vrije trap recht voor het doel, maar de werd door doelman Philip Kooper weggestompt. Vijf minuten later was de doelman ook alert toen Tommy Simonis na een voorzet van Irian Boeschoten ineens bij de eerste paal opdook. Een minuut later vloog bij een Voorburgse counter de bal na een schot van Wil Brandon Poncin naast het Noordorpse doel.

Na bijna een half uur spelen leek RKDEO dicht bij een treffer te zijn. Bij een combinatie in het strafschopgebied tussen Jack Doorschodt op Tommy Simonis, legde laatstgenoemde af op  de doorgelopen Doorschodt, maar zijn schot ging net naast. Een mooie actie die eigenlijk een doelpunt had verdiend.

Na een half uur een vrije trap voor Wilhelmus na een overtreding van Daniël Prieto op Cedric Aké. Het schot van Kevin van der Poel werd opgeruimd door Jack Doorschodt. Drie minuten later viel dan toch het openingsdoelpunt. Bij een handsbal in de zestien wees arbiter Bas Oosterlaken gedecideerd naar de stip. Tommy Simonis schoot vervolgens raak: 1-0. Vlak voor rust nog een afstandsschot van Cedric Aké, recht in de handen van doelman Huub Koning van RKDEO.

Het eerste gevaar na rust kwam van RKDEO. Irian Boeschoten schoot naast en Jack Doorschodt zag zijn kopbal op de lat eindigen. In de 68e minuut kwam RKDEO goed weg, toen de bal na een hoekschop door invaller Donny Paats van de doellijn werd weggehaald.

Een kwartier voor tijd kon doelman Huub Koning nog net een hand krijgen tegen de bal na een voorzet van Aké. Eén minuut later was het wel raak aan de andere kant. Na een steekbal op Olaf Kramer, legde hij de bal breed op Sven van Noppen die de 2-0 voor zijn rekening nam tegen zijn oude club.

Na een enkele mogelijkheid over en weer kwam er in de stand geen wijziging meer en mocht RKDEO er weer drie punten bij haar totaal aan toevoegen, want het bleef bij die 2-0.