Zaterdag 1B: HVV pakt belangrijke punten tegen Wippolder

Op de Diepput kon HVV afgelopen zaterdag drie punten bijschrijven en zette hiermee een goede stap om weg te komen van de onderste plekken. Angstgegner Wippolder kwam op bezoek. De laatste drie ontmoetingen wisten de Delftenaren te winnen dus de thuisploeg was erop gebrand het ditmaal anders te laten lopen.

Foto’s:  Aad van der Knaap & Patrick Gorlee

De eerste helft waren de credits volledig voor HVV. De kroonleeuwen waren feller in de duels, Wippolder was niet scherp genoeg en gaf daarnaast twee keer HVV de mogelijkheid te scoren. Al na vijf minuten werd er niet ingegrepen en kon HVV inbrengen. Verdedigers en keeper Koen Buijze twijfelden en de bal kon hierdoor mooi met een boog over de doelman heen gekopt worden: 1-0. (Foto’s hieronder: Aad van der Knaap)

Wippolder schrok wakker, probeerde van alles maar er lukte weinig. Tot overmaat van ramp moest er door blessures twee keer gewisseld worden en werd er in de 37e minuut balverlies geleden door goed druk zetten van HVV. De bal werd na de onderschepping goed teruggelegd op de meegekomen Connor Coward en de spits legde de bal beheerst in de verre hoek: 2-0.

Na de rust een heel ander spelbeeld. Nu was het Wippolder dat het betere van het spel had en werd er met meer beleving gespeeld. Een kwartier na rust was het Lorenzo Dijksman die de 2–1 binnenschoot en gaf dit de bezoekers geloof op een beter vervolg. Wippolder drong aan en deed waar het goed in is door duels te winnen en te vervolgen met snelle combinaties. Uit één van die combinaties werd een corner verkregen. Aanvoerder Daley Uythof krulde de bal mooi en ver direct in de verre bovenhoek en zette de ploegen hiermee op gelijke hoogte: 2-2. (Foto’s hieronder: Patrcik Gorlee)

Wippolder dacht door te kunnen drukken, maar ook HVV kreeg enkele mogelijkheden om alsnog te scoren. Ondanks dat beide ploegen voor de volle winst wilden spelen leek de wedstrijd in een gelijkspel te gaan eindigen. Op slag van het laatste fluitsignaal was het echter HVV dat via een van richting veranderd zondagsschot alsnog de volle buit kon pakken. Het schot vanaf links werd geblokt door Tim Makkus, maar verdween met een grote boog in de verre hoek achter doelman Buijze: 3-2.

Voor Wippolder geen vijfde overwinning op rij en voor HVV belangrijke punten om weg te komen uit de onderste regionen.