Vrouwen 3e klasse: SEP heeft handen vol aan FC ’s-Gravenzande, winst Taurus

Koploper SEP ondervond veel tegenstand van concurrent FC ’s-Gravenzande, maar won het doelpuntrijke duel wel. Ook de topploegen sv Den Hoorn en Lyra konden hun wedstrijd in winst omzetten. Op zondag kon Taurus een 2-0 achterstand nog in een overwinning omzetten.

3e klasse C (zat)

Voorschoten’97 klom door een overwinning op Ter Leede 3 naar de vierde positie. In Sassenheim eindige het duel in een 0-3 victorie voor de groengele formatie. Ilse van Benschop zorgde voor een 0-1 ruststand. Na de hervatting was Voorschoten’97 de bovenliggende partij en zorgden Linde Wiegeraad en de debuterende MO17-2 speelster Juule van Greuningen voor de 0-3 eindstand.

3e klasse D (zat)

SEP had geen eenvoudige middag tegen FC ’s-Gravenzande. De Delftse koploper kwam zelfs twee keer op achterstand tegen de Westlandse vrouwen. Uit een eigen doelpunt kwam de 1-1 tot stand en de 2-2 kwam op naam van Nina de Letter. Nog voor de rust kwam SEP voor het eerst op voorsprong door een treffer van Anique de Groot. In de tweede helft moest SEP, de ploeg van trainer Gregory Dasburg (foto), tot het uiterste gaan om de winst binnen te halen. Het duel eindigde uiteindelijk in 5-4. Julia Wilbers en Nina de Letter scoorden namens SEP na rust.

Maatje te groot

Lyra was een maatje te groot voor hekkensluiter Naaldwijk. De ploeg van trainer Denver Wittenaar had bij rust al een 4-0 voorsprong te pakken door treffers van Mandy Zonneveld (2x), Dione van Loenen en Marieke van Zweden. In de tweede helft kon Van Zweden nog twee treffers aan haar totaal toevoegen en bepaalde de eindstand op 6-0.

Sportclub Monster begon scherp aan het duel met Zwaluwen Vlaardingen. Robin Olsthoorn tekende voor een 0-1 voorsprong. Vanaf dat moment werd het alleen maar minder aan de Westlandse kant en kon de fysieke thuisploeg met 2-1 de leiding nemen. In de 42ste minuut schoot Nance van de Meer uit een vrije trap de bal snoeihard in de kruising: 2-2. Na rust kansen aan beide kanten. Zwaluwen had de beste mogelijkheden, maar kon keeper Aiyana Dijkhuizen niet passeren.

Wachten

sv Den Hoorn moest lang wachten op een treffer in de eerste helft tegen Concordia. Vlak voor rust was het eindelijk raak. Sibel Tezkan speelde Ashely Sintniklaas aan die de 1-0 verzorgde.  In de tweede helft viel na twaalf minuten de 2-0 dankzij Melanie Willemsz Geeroms. Na een Delftse tegentreffer van Noor Kasmi nam Izara Dijkxhoorn het slotakkoord voor haar rekening: 3-1.

DSVP 3 was met 3-0 de meerdere van Ariston’80 2. Maasdijk kon het niet bolwerken tegen FC Rijnvogels 4. De wedstrijd in Katwijk kende een 5-0 eindstand.

3e klasse D (zon)

Taurus nestelde zich in de middenmoot na een 2-4 overwinning bij laagvlieger RVC’33. In Reeuwijk was de stand bij rust nog 0-0. De studentes schoten veel op het doel, maar de bal wilde er niet in. Na de thee kwam RVC’33 verrassend op een 2-0 voorsprong. Taurus sprong daarna beter met de kansen om en boog de achterstand om in een 2-4 zegde door treffers van Saskia Vuijk, Marilotte Vinke, Sijmen de Vries en Tinka de Leeuw.

3e klasse E (zat)

Ariston’80 had het eerste half uur niets te vertellen op het veld, waardoor VVOR terecht een 2-0 voorsprong pakte. De studentes kwamen daarna beter in het spel maar dit bleef zonder resultaat. In de tweede helft had Ariston’80 een licht veldoverwicht, maar de Rotterdamse vrouwen scoorden de 3-0. Liselotte de Boer kon nog de eretreffer scoren en bepaalde daarmee de eindstand op 3-1.