Vrouwen Beloften/2B: ADO verliest van Ajax, RKAVV wint degradatieduel

In de beloftencompetitie was ADO Den Haag niet opgewassen tegen Ajax. Die Haghe moest in 2B haar meerdere erkennen in RKAVV en zakte door de nederlaag naar de voorlaatste plaats. DSVP was veel te sterk voor Foreholte. RKDEO was op zondag te sterk voor Medemblik.

Beloften

ADO Den Haag opende sterk tegen de Amsterdamse tegenstander. Na net iets meer dan een kwartier spelen scoorde Iris Remmers de openingstreffer: 1-0. Ajax herpakte zich van de tegenslag en kwam door treffers van Danique Tolhoek (23e minuut) en Mirte van Koppen (28e minuut) al snel op een 1-2 voorsprong. Vijf minuten in de tweede helft was het duel gespeeld dankzij een doelpunt Daliyah de Klonia. De 1-3 was ook de eindstand.

2e klasse B (zat)

DSVP liet zich van haar beste kant zien door Foreholte, dat op een tweede plaatst staat, met 5-0 te verslaan. De club uit Pijnacker is door deze zege weer volop betrokken bij de titelrace omdat lijstaanvoerder Spirit verloor van IFC.

Die Haghe speelde een prima eerste helft tegen RKAVV, dat de organisatie niet goed had staan. Britney Kleij schoot de Haagse thuisploeg naar een 1-0 voorsprong, maar Die Haghe verzuimde om een tweede treffer te maken. Vlak voor rust kwam RKAVV uit haar eerste echte kans op 1-1 dankzij Lianne van Oosterwijk. Die Haghe had meteen na de rust nog een prima kans op de 2-1, maar de bal van Nance Knijnenburg ging via de paal naast. Meteen daarna scoorde Van Oosterwijk haar tweede treffer voor RKAVV. Vlak voor tijd voltooide Van Oosterwijk haar hattrick, waardoor de eindstand 1-3 werd.

2e klasse E (zon)

RKDEO speelde een attractief duel tegen Medemblik. De Nootdorpse vrouwen kregen in de eerste helft ongeveer tien kansen en na de thee ook nog zes mogelijkheden. Na twaalf minuten spelen kwam thuisploeg Medemblik op een 1-0 voorsprong. RKDEO kon pas vlak voor de rust op gelijke hoogte komen. Michelle Oosterlaken kopte raak uit een corner van Diana Nepomuceno (foto). In de tweede helft nam RKDEO binnen een kwartier afstand van de thuisclub. Een vrije trap van Michelle Oosterlaken werd in de rebound ingeschoten door Nepomuceno. Kort daarna was Ginger van der Voort trefzeker: 1-3. In de 89e minuut was het duel definitief beslist. Jona Regales veroverde de bal en stelde Van der Voort in staat om haar tweede treffer te scoren. In blessuretijd bepaalde Medemblik de eindstand op 2-4.